Азербайджан е арестувал бивш лидер на Нагорни Карабах, докато се

...
Азербайджан е арестувал бивш лидер на Нагорни Карабах, докато се
Коментари Харесай

При опит за бягство: Арестуваха бивш премиер на Нагорни Карабах

Азербайджан е арестувал някогашен водач на Нагорни Карабах, до момента в който се е опитвал да избяга в Армения, оповестиха публични лица, представени в международните организации.  Рубен Варданян, предприемач, който оглавяваше сепаратисткото държавно управление от ноември 2022 година до февруари, е бил измежду хилядите, които се опитваха да изоставен, написа Би Би Си.

Общо 47 115 етнически арменци към този момент са избягали от Нагорни Карабах, който беше високомерен от Азербайджан предходната седмица.

Съпругата на Варданян прикани за поддръжка, с цел да се обезпечи безвредното му освобождение. „ Рубен стоеше до народа на Арсах /както арменците назовават Карабах - бел. ред.) по време на 10-месечната обсада и страдаше с тях в битката им за оцеляване “, споделя Вероника Зонабенд.

Азербайджанската гранична работа оповестиха, че Рубен е бил отведен в столицата Баку и предаден на други държавни служби.

Азербайджанските управляващи настояват, че търсят обвинени във „ военни закононарушения “, а един държавен източник твърди пред организация Франс Прес, че страната има намерение да приложи „ прошка на арменски бойци, поставили оръжие в Карабах “.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР