Азаренка даде само два гейма на Свитолина

...
Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на Аустрелиън Оупън, след
Коментари Харесай

Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на Аустрелиън Оупън, след като разби 15-та поставена в схемата Елина Свитолина с 6-0, 6-2 в мач от третия кръг на турнира. Азаренка, която е двукратна шампионка в Мелбърн, демонстрира отличен тенис, за да надиграе категорично своята съперничка.

Тенисистката от Беларус доминираше тотално в първия сет, в който не даде нито един гейм на Свитолина, която успя да спечели едва 10 точки. Азаренка спечели и първите два гейма на втората част, преди украинката да успее да спечели първия си гейм, но до края Вика така и не загуби подаването си, като отрази всички четири възможности за пробив, които се откриха пред Свитолина.

Азаренка завърши двубоя със 17 печеливши удара срещу едва 9 непредизвикани грешки, както и успеваемост 11/12 при излизанията на мрежата. В следващия кръг тя ще срещне чехкинята Барбора Крейчикова, която постигна обрат срещу Елена Остапенко от Латвия. В сблъсъка на шампионки от Ролан Гарос Остапенко взе първия сет с 6-2, но Крейчикова надделя в следващите две части с 6-4, 6-4, за да достигне осминафиналите на четвърти пореден турнир от Големия шлем.

Напред в женската схема продължават още Мария Сакари, Джесика Пегюла, Паула Падоса и Мадисън Кийс. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР