Аз в момента съм под карантина, иначе бих бил директно

...
Аз в момента съм под карантина, иначе бих бил директно
Коментари Харесай

Кирил Петков пред БНТ: Бих говорил с хората на площада, ако не бях под карантина

" Аз сега съм под карантина, другояче бих бил непосредствено на площада и бих приказвал с хората ". Така министър председателят Кирил Петков разяснява пред Българска национална телевизия създалото се напрежение на митинга на " Възраждане ".

" Аз съм взел участие в доста митинги и знам, че това е методът на хората да изразят своето мнение. Уважавам формата на митинг като форма за изявление на публично мнение, само че постоянно ме боли, когато видя потърпевши. Това е тъпо ", съобщи министър председателят.

Той прикани да не се разделяме на разнообразни групи, а когато става дума за живота здравето на българите, да се обединим и да приказваме дружно, прикани министър председателят.

" Когато карантината ми завърши, ще приема хора, излъчени от митинга, които са специалисти. Този диалог би трябвало да бъде воден не на база персонални отзиви, той би трябвало да бъде воден от специалисти, които имат действителна концепция по какъв начин могат да се подобрят ограниченията "

До късно през нощта е работено върху нов модел на ръководство на коронавирус рецесията, основан на един главен фактор - % на запълнените интензивни кревати. Ако ги нямаме налични, рискуваме живота на хората, сподели още Петков.

" Ще управляваме идната вълна на база какъв % от хората към този момент са влезнали на равнище интензивни кревати и това ще предопределя какви ограничения ще взимаме. Чак в четвърта фаза - където 80% от леглата са заети, ще предприемем в действителност строги ограничения "

Каза още, че незабавно ще се съветва с вътрешния министър по отношение на потърпевшите на митинга.

" Площадът сега е в кротичък митинг и тази форма на митинг аз почитам ", съобщи Кирил Петков.



Премиерът желае да разбере от излъчените от митинга специалисти дали имат по-добри хрумвания за по-добри ограничения, а по думите му разговорът не е отворен за митинг, а за експертни хрумвания.

" Посланието ми е, че сме в навечерието на следващата огромна вълна. Разбира, че всички хора са фрустрирани, че би трябвало да се оправяме с нещо толкоз неприятно е с такава висока цена Уверявам ви, че макар че сме в карантина, работим от заран до вечер, с цел да измислим по-добър вид за ръководене на тази последваща вълна ", съобщи Петков.

Той още веднъж прикани хората да се имунизират, тъй като по този начин можем да понижим броя на интензивните случаи, както и да сме сигурни, че стопанската система и учебните заведения ще не престават да работят.

" За хората, които имат други хрумвания, вратите ни постоянно са отворени, само че те би трябвало да са градивни. А за хората, които мислят че митингът е форма на разговор - продължавайте да протестирате, само че молбата ми е просто не го правете на цената на хора, които ще пострадат от този вид митинги ", сподели Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР