Аз трябваше да се прибера заедно с него. Много пъти

...
Аз трябваше да се прибера заедно с него. Много пъти
Коментари Харесай

Приятелката на Нав: Ходехме на пръсти у тях, страхувах се дори да се засмея

Аз трябваше да се прибера дружно с него. Много пъти си мислех дали съм можела да предотвратя случилото се, описа тя през сълзи
Убиецът му не би трябвало да излиза на независимост. Трябва да има смяна в закона, счита тя

" Декември месец бях у Иван за 10 дни. Ходехме на пръсти. Страхувах се да се засмея, да приказвам високо, даже да пусна кафемашината. Стараехме се всячески да не предизвикваме този човек ", това съобщи приятелката на убития психолог Иван Владимиров-Нав, Нина Райчева, в предаването " Преди обед " по bTV. 

Припомняме, че преди дни психологът бе убит в главата. За убийството му е упрекнат неговият комшия Румен Тонев, който е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Двамата имали пререкания в продължение на доста години.

По думите на приятелката му Нав е бил доста обезпокоен. 

" Той доста държеше на околните си. Искаше да приказва със съседите, да създадат подписка. Каза, че в краен случай ще се изнесе ", сподели Нина.

" Аз недоумявам за какво човек, за който разбирам, че е бил уволнен от Министерство на вътрешните работи и е имало толкоз тъжби против него, продължава да има оръжие? За мен всички, които са разрешили този човек да има оръжие, са съучастници ", разяснява още тя. 

" Нав избра да прекара последните си мигове с мен. Изпрати ме до нас, целуна ме и се качи на колелото. След това се е случила нещастието. Дадох си сметка, че би трябвало да продължа наследството му. Да направя всичко по силите си хората да схванат, че той е един от най-красивите хора, които съм познавала ", показа приятелката на убития психолог за нощта на нещастието.

" Една моя колежка беше разгласила негов текст. Аз се очаровах и го намерих, изпратих му покана за другарство. Прочетох книгата му и във всеки един роман разпознах парченце от себе си. Изпратих му гласово известие и той изиска да се забележим. Той пристигна във Варна и по този начин се запознахме ", описа Нина за запознанството им.

Във вечерта преди убийството двамата щели да вървят на спектакъл. 

" Трябваше да гледаме " Животът е прелестен ". Отидохме до Народния спектакъл, само че представлението беше анулирано. Решихме да отидем да хапнем. Благодарна съм за това, тъй като ми даде повече време с него в последните му мигове ", сподели тя смутена.

" Аз трябваше да се прибера дружно с него. Много пъти си мислех дали съм можела да предотвратя случилото се. Първоначално проектът беше да се приберем дружно, само че той беше болен и искаше да си почине ", спомня си Нина.

" Аз желая да запомня Иван като индивида с най-широка усмивка. Той се усмихва с лицето си, душата си и очите си. Той е един от най-талантливите писатели на тази планета. Създала съм фейсбук група, която се споделя " С обич за Нав ". Всички вероятни неща, свързани с паметта на Нав, ще бъдат оповестени там ", съобщи тя. 

" Убиецът му не би трябвало да излиза на независимост. Този човек явно е рисков. Хората, които са съдействали този човек да има оръжие, също би трябвало да понесат отговорност. Трябва да има смяна в закона ", счита Нина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР