Аз съм за това да се запази формата на концесия

...
Аз съм за това да се запази формата на концесия
Коментари Харесай

Фандъкова разкри формулата за финансите на София


Аз съм за това да се резервира формата на концесия на „ Софийска вода “, тъй като считам, че формата на ръководство е вярна. Когато е подписан контракта, той не бе добър за столицата, само че от този момент има три допълнения. Направи се урегулиране, смени се концесионера и работата се усъвършенства, също така се влага в замяна на водопроводи и канализация. Около 512 млн. лв. бяха вложени. Това съобщи кметът на София Фандъкова в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Вчера общинския съвет одобри да се подпише в допълнение съглашение с сдружението, с което то се задължава да влага 644 млн. лв. в канализация на София. Могат да стартират планове, които са подготвени за „ Овча купел “, кв. „ Бенковски “ и Нови Искър “, разкри тя. Софийска вода е поела ангажимент да поддържа една от най-ниските цени на водата в страната, стана ясно от думите на Фандъкова.

„ Аз съм имала доста забележки по отношение на „ Софийска вода “, даже конфликти. Въпреки това считам, че в тази икономическа обстановка, това е една опция за опазване на този вложител “, сподели градоначалникът.

„ В последните години имаме трайно понижаване на превишението на фини прахови частици. От началото на 2022 година Тенденцията се резервира. Това се дължи на доста работа и ограниченията, които подхващаме през тези години. Анализът демонстрира, че 50% от замърсяването се регистрира през зимата поради отоплението на семействата. Затова влагаме в замяна на печките на жителите “, изясни столичният кмет.

„ Предвидили сме разпоредба за последователно въвеждане на възбрана за коли, които замърсяват въздуха. Тези данни ще се базират на информацията от годишните механически прегледи. Това е европейската процедура “, сподели Фандъкова. Тя добави, че България има късмет да избегне глобите на Европейска комисия за замърсяване на въздуха. 
„ Ние поддържаме доста строга финансова дисциплинираност и по този начин минаваме през рецесиите. Миналата година имаше риск градския превоз да спре. Грешно е да се счита, че в случай че понижим превоза или увеличим билетите, ще спестим. Нашата цел е да накараме хората да употребяват по-редовно градския превоз “, посочи Йорданка Фандъкова.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР