Аз съм в моето българското село и в Бесарабия засега

...
Аз съм в моето българското село и в Бесарабия засега
Коментари Харесай

Безсънна нощ в Украйна: Продължават опитите за евакуацията от Киев


" Аз съм в моето българското село и в Бесарабия към този момент няма огромна заплаха и хората не бягат. Напротив, има огромна опция да одобряваме хора, които бягат от по горещите точки. Доста хора идват и селото се изпълни, пристигнаха си всички, които работят в градовете и доведоха и свои другари ",разказа за " Тази неделя " българката Таня Станева.

" Аз доста се веселя, че ние можем да подпомогнем някак тези хора, които имат потребност и в този момент и да покажем, че Бесарабия също е Украйна. Събираме тук артикули, пари и разнообразни облекла, с цел да може да изпратим на фронта и за хората, които имат потребност ", показва Таня.

Снимка: btvnovinite.bg


Тя описа, че в Киев и покрайнините на града е имало огромна вълна на евакуация през вчерашния ден, само че макар че е разгласен филантропичен кулоар, отново се стреляло и е било цялостен безпорядък.

Снимка: btvnovinite.bg


" Хората се опасяват, тези които потеглят с коли са обстрелвани, ужасно е. А най-страшното е, че не се знае какъв брой време ще продължи това. Дори приятелите ми, които отпътуваха за Полша, всеки ден споделят, че желаят да се върнат ", отбелязва още Таня Станева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР