Аз съм системен играч и системен политик. Това, което според

...
Аз съм системен играч и системен политик. Това, което според
Коментари Харесай

Борисов: Асен Василев даде рецептата как да се излезе от ситуацията с „Пирогов”

„ Аз съм систематичен състезател и систематичен политик. Това, което съгласно мен е вярно да се направи и ще се направи следобяд, е управлението, в това число и изпълнителният шеф на „ Пирогов “, да бъдат изслушани в Комисията по опазването на здравето “, сподели пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Асен Василев даде рецептата по какъв начин да се излезе от обстановката с „ Пирогов ”, акцентира Борисов във връзка със разтърсванията в най-голямата незабавна болница.

Финансовият министър през вчерашния ден прикани косвено сътрудника си Христо Хинков да подаде оставката, откакто е изгубил доверието на партиите.

Според Борисов няма по какъв начин един подуправител на НЗОК да сътвори каквито и да е непозволени дейности, в случай че има министър на опазването на здравето със заместници, Министерство на финансите със заместници, които вземат участие в касата. И още веднъж се възмути от напрежението, предизивкано от избора на подуправител на НЗОК. Затова с Асен Василев взели вярното решение и шефът, и подуправителят да си подадат оставките.

„ Принципалът, този, които е определен от Народно събрание, е по-добре да си прави публичните поръчки. Той направи някакво деяние, което се опитваме да си разбираем с една болница. Като се усетиха, че е доста поръчково, пуснаха инспекции и на други лечебни заведения “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Министър Хинков си е на ПП-ДБ, никога не е наш, сподели той по адрес на здравния министър.

Борисов разяснява и дерогацията: „ Аз мисля, че би трябвало още веднъж да стъпим на това, което споделиха Европейска комисия и европейският комисар – колкото може най-скоро. ПП-ДБ не би трябвало да се тормозят, в случай че тя влезе незабавно. Гарантирам, че в случай че влезе незабавно, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне, аз депозирам оставка от партията “.

В тази (не)коалиция, до момента в който всичко не се контракти, нищо не е контрактувано, напомни остарялата си теза Борисов. И изясни, че в Народно събрание ще мине и оръжието за Украйна, като се договорят и данъчните закони.

„ Направихме корекциите, които искахме. Обещах 15% нарастване по европейските наставления да го подкрепим, макар съпротивата на част от нашите депутати “, съобщи той по адрес на диалозите с финансовия министър и отстъпките по бюджета. „ Ние, като приказваме с Асен Василев, не е нужно да вървят представители или нотариус, за поетите задължения. Към днешна дата това, за което сме се разбрали и съм поел като ангажимент, постоянно се е случвало “, отсече Борисов за сделките с ПП-ДБ. И уточни, че депутатите на ГЕРБ през вчерашния ден са подкрепили предлагането за Черноморието, което било значимо за Кирил Петков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР