“Аз съм показал каква е моята геополитическа ориентация много ясно

...
“Аз съм показал каква е моята геополитическа ориентация много ясно
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Не можеш да правиш бакалски сметки с убежденията си

“Аз съм посочил каква е моята геополитическа ориентировка доста ясно още с оповестяването на кандидатурата си. Това бяха първите въпроси, които получих и това е обикновено - кметът на София е четвъртият човек в страната. И аз отговорих почтено - по този начин би трябвало да бъде - без значение дали ще спечелиш или ще загубиш електорат. Не може да правиш бакалски сметки с убежденията си ”, съобщи претендентът за кмет на София Васил Терзиев в предаването “Здравей, България ” по NOVA телевизия.

 
“Г-жа Григорова също доста ясно сподели нейната. И да, допускам, че ще има допълнои напрежение по тази ос, в случай че тя стане кмет ”, добави той.

Терзиев даде и изясненост по тематиката с несъстоялите се диспути сред него и претендентът на левицата.

”Не знам от какво тичам - имах шест дебата, три от които с госпожа Григорова. И то на разнообразни градски тематики. Имахме опция за спор и през вчерашния ден, само че тя не пристигна. Така или другояче нашата упоритост за спор тази седмица беше друга - да покажем екипи. От съперниците ни досега сме видяли единствено един манифест. Трябва хората да видят програмата, районните кметове и общинските съветници, екип. Те работят дружно, с цел да се осъществят градските политики ”, изясни той.

Според него битката сред претендентите не е персонална, а за гласовете на софиянци.

“Затова още от първия ден споделих, че ще съм кмет на всички софиянци. Готов съм да се грижа за интереса на всички хора и групи, без значение от геополитката. Надявам се, че това е основата, на която гласоподават и хората на ГЕРБ и всички граждани  - политики за София, екип. Би било тъпо, в случай че има углавен избор, тъй като по този начин хората ще санкционират себе си. Гласуваш за по-добро ръководство, с цел да подобриш качеството си на живот. Все отново става въпрос за развиването на града в идващите 4 години ”, изясни Терзиев.

Той съобщи, че в никакъв случай не се е виждал с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и “няма да му се моли за поддръжка ”.

“Ние казахме че ГЕРБ са политически конкурент и това е. Трябва да се преборим за гласовете на софиянци. И мисля, че го направихме почтено. Видяхте, че имахме добър резултат на първия тур, само че имаше и голяма разлика сред екзитпола и крайния резултат. Имаше проблеми с протоколи, с изключение на тези секции във Френската гимназия и " Младост ",  екипът преглежда и други секции. Цялата тази верига - дейното мероприятие, невалидните бюлетини, въвеждането им в протоколите - има доста неща, които са комплицирани. Въпреки това софиянци ни гласоподаваха доверие, имаме и районни кметове на балотаж в съвсем всички региони на София. Значи сме се справили добре ”, сподели Терзиев.

Той разяснява и тематиката с шегата за почивка на Бахамите, което се трансформира в мотив за офанзиви към него.

“Аз вид " Б " съм го имал и преди да се занимавам с политика. Ако желая да отивам на Бахамите, и преди съм можел да го направя. Това беше смешка. И мисля, че е ясно на всички хора. Но има и друго - преди да правиш дълготрайни проекти, би трябвало да имаш изпълнени краткосрочни. Краткосрочният проект е да активизираме хората в неделя, да имаме кмет на София, районни кметове и да осъществяваме тези политики, които предлагаме. След 4 години, ще е друго. Ако някой желае да почива - да почива. Ако желае да се занимава с локална или с национална политика - да го прави. Но първо би трябвало да се докажеш като добър управленец ”, съобщи Терзиев.

Кандидатът за кмет още веднъж изрази увереността си, че в общинския съвет няма да има сделки на мрачно.

“Ние ще търсим поддръжка за решения. Обсъдени, обосновани, с присъединяване на всички страни и жителите. Не може да има смяна, когато погазваш базови правила. Тези 61 индивида в общинския съвет, те би трябвало да пазят ползите на софиянци, по тази причина са определени. Има цена и в случай че гласоподават партийно единствено срещу, тя си е за тях. Ние ще търсим поддръжка по най-прозрачния метод. Когато обясняваш какво е решението, когато въвлечеш жителите и решението е положително, няма причина да не се одобри. Ясно е, че ще има политики, по които няма да има единодушие. Но такива, която са ясни от хеликоптер, те имам вяра ще минат елементарно. Ние всички сме определени там да пазя интереса на всички софиянци. И това не би трябвало да се не помни от никого ”, ясно съобщи Терзиев.
Обещанието на Васил Терзиев, което зависи единствено от него
Той даде и едно заричане, което зависи единствено от него - че ще промени методът на връзка със софиянци.

“Как, за какво, кой какво прави - по този начин може да се съкрати дистанцията сред кмета, общината и жителите, бизнеса, Неправителствени организации бранша ”, изясни Терзиев.

Той добави, че може да обещае, че ще има нулева приемливост към корупцията и че този звук ще се задава от върх, екипът му ще се бори против корупцията още от първия ден.

“Хиляди години корупция не е изкоренена. Но има система и методология, която я лимитира. Нищо от това не се е прилагало действително до момента. Има и още нещо - всяка система за антикорупция зависи от хората. Тонът се дава от върха и слиза надолу. Когато тези от горната страна нямат приемливост към корупция, това се предава и на останалите ”, сподели Терзиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР