Аз съм назначен по закон, по който оставка не съществува

...
Аз съм назначен по закон, по който оставка не съществува
Коментари Харесай

Шефът на ОДМВР-Пловдив не дава оставка въпреки пропуските по убийството в Цалапица

" Аз съм назначен по закон, по който " оставка " не съществува като разбиране. Има други форми " - с този коментар шефът на ОДМВР-Пловдив Васил Костадинов отговори през медиите на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който изиска от него да се отдръпна поради неуспех в следствието на убийството в Цалапица.

Според Нова ТВ - Костадинов самичък е признал пред близки на починалия Димитър Малинов, че е имало " пропуски по следствието " в подчинената му дирекция, само че все пак няма да се отдръпна непринудено.

В районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Стамболийски към този момент е дошъл екип на инспектората на вътрешното министерство, с цел да ревизира какво са правили служителите на реда в дните сред подаването на сигнала за изчезналия млад мъж и откриването на натрупа му.

От фамилията на Димитър настоявам, че локалните чиновници на полицията даже са отказали да уведомят прокуратурата по случая с изгубването му.

" Трябваше ние да отидем в Окръжна прокуратура - Пловдив да подадем сигнал, че братовчед ми Димитър го няма. Те нищо не направиха ", сподели млада жена от фамилията.

Родителите на Малинов приканиха " цялата сган да се почисти " от полицейското ръководство, позволило обвинения за убийството да избяга от България, до момента в който те търсят улики за изгубването му.

Те са недоволни и от обвиняването, което е повдигнато на двамата близнаци, откарали младия мъж към среща с хипотетичния палач. Един от тях призна пред съда, че е станал очевидец на гибелта на Димитър. Засега прокуратурата не ги упреква за съучастничество в тежкото закононарушение, а единствено за скриването на натрупа на жертвата.

Пет дни след откриването на тялото, обвиненият към момента не е задържан - макар че съгласно локалната полиция информация, че е избягал в Германия и против него е издадена европейска заповед за арест.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР