Аз съм най-отскоро в България като дипломат, но смятам за

...
Аз съм най-отскоро в България като дипломат, но смятам за
Коментари Харесай

Американският посланик каза какво очаква за България

„ Аз съм най-отскоро в България като посланик, само че считам за значимо да обсъждаме тематиката за нашествието на Русия в Украйна “, сподели посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мъртън по време на Софийския стопански конгрес IV, който се провежда в „ София хотел Балкан “.

От позиция на Съединени американски щати, това има въздействие върху всички нас, беше и миг на събуждане, каза  той и акцентира какъв брой значимо е върховенството на закона и свободата.
-->
Всички сме наясно какво е заложено на карта, сподели Мъртън.

„ Никога не съм мислел, че ще станем очевидци на война в Европа след 90-те години. Смятаме, че имаме сътрудници, другари и съдружници в България. Ще се радваме трансатлантически насочена България, която да играе още по-голяма роля, освен в Европа “, сподели още посланикът.

Посланикът на Германия в България Ирене Мария Планг акцентира предизвикателната среда, в която се намира Европа и сподели, че през днешния ден е още по-важно да се сближим както в Европейски Съюз, по този начин и в НАТО.

„ Това е доста значимо геополитическо решение, по тази причина Германия поддържа стремежите на България да се причисли към Шенген. Когато беседвам с немски вложители, те имат желание да засилят наличието си в България “, сподели още Ирене Мария Планг.

„ Тъй като приказваме за сигурност, бих желала да подчертая един риск, по чиято линия би трябвало да предприемем деяние с нашите европейски и американски другари – а точно – дезинформацията и всичко, което тече от обществените медии “, сподели още посланикът на Германия. По думите й има засилена съветска агитация, освен в България, само че и в прилежащите страни, на което би трябвало да се противодейства.

Според посланика на Австрия в България Андрея Икич-Бьом съветската експанзия в Украйна не може да бъде оправдана по никакъв метод. „ Затова ние показваме нашата взаимност с народа в Украйна “, сподели тя. По думите й България е значим състезател в района. „ След съветската офанзива против Украйна ние се обединихме, станахме по-слини, по-гъвкави, по-устойчиви. Успяхме, и с помощта на България, тъй като останахме обединени “, сподели тя.

„ Ние сме горди от нашето единение. По този метод Европейски Съюз сподели, че е освен икономическа мощ, а и мощ, която пази своите полезности “, счита Андрея Икич-Бьом.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР