Аз съм министър на околната среда и водите. Съгласно Конституцията,

...
Аз съм министър на околната среда и водите. Съгласно Конституцията,
Коментари Харесай

На екоминистъра му е по-важен чистият въздух, а не ще има ли топло в София през зимата

Аз съм министър на околната среда и водите. Съгласно Конституцията, аз се грижа на всеки един жител да му бъде обезпечена хубава околна среда и най-малък риск за здравето. Това съобщи служебният екоминистър Асен Личев във връзка с проблема с за работа на " Топлофикация София ".

Министърът приказва след въпрос на Мая Манолова какво ще стане в този момент и дали няма да се наложи софиянци да си купуват незабавно печки за отопление за зимата и какво ще стане с енергомрежата освен това вероятно в допълнение натоварване.
 Зима без ток за София – фантастика или не тъкмо? Зима без ток за София – фантастика или не тъкмо?
В пороя от вести ще има ли ново държавно управление, какво ще е то, кой го реди, кой го поддържа и кой в държавното управление какви ги е правил, ка...

Личев уточни, че въпросите какво ще стане, в случай че " Топлофикация София " спре да работи. От 2018 година е трябвало да създадат по този начин, че да са в норма при азотните оксиди. " Нищо не мога да направя, всичко е в ръцете на ръководството на " Топлофикация София ", сподели министърът. Според него, трябвали " минимални старания ", с цел да се намерят вложения и сдружението да си ремонтира газовите съоръжения и да не замърсява. Но забавен факт е, че когато стана ясно, че дерогацията се отхвърля, Личев говореше по какъв начин " Топлофикация София " се бавела с документите и се чудеше дали не изчаква новата власт за по-благосклонно отношение, което в този момент повдига въпроса няма ли несъгласие сред тогавашните му думи и сегашните - за грижата за чистия въздух .

Следва да има търсене на някакво решение – строги условия от КЕВР към " Топлофикация София ". Пълна проверка на всички топлофикационните сдружения, наливат се големи пари и най-после всички дишаме токсичен въздух, отвърна Манолова.

На 17 август изтече срокът, даден от Европейска комисия, с цел да може " Топлофикация София " да влезе в нормите за азотните оксиди, съобщи още Личев и се оправда, че това му връзва ръцете.

При полемиката сред Личев и Манолова, екоминистърът категорично посочи, че тематиката е задоволително обширна, с цел да бъде дискутирана на пленарно съвещание, а не на парламентарен надзор. Но даже за късото време, с което разполагаше, Личев не разяснява с нито една дума дали енергомрежата на столицата ще издържи, в случай че всички семейства, които се отопляват на парно, би трябвало да преминат на ток, с цел да се топлят при студено време . Отделен е въпросът със сметките освен това състояние - само Манолова разяснява, че от 1 януари парното и топлата вода в София ще са по-скъпи с 20%.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР