Аз съм майка на три момчета. Без дъщери. Имам просто

...
Аз съм майка на три момчета. Без дъщери. Имам просто
Коментари Харесай

Какво щастие е да бъдеш майка на трима сина

 майка-с-трима-сина

Аз съм майка на три момчета. Без дъщери. Имам просто три прелестни сина. Но за какво постоянно слушам реплики от рода на:

— Още ли се опитваш да заченеш момиче?

— Три момчета… Ух, евентуално си извънредно изтощена.

— Три момчета (лека ирония). Така ми е жалост за теб, никой не ти оказва помощ.

Или още по-лошо:

— Синът остава наследник до тогава, до момента в който не си откри друга жена – за брачна половинка. А дъщерята остава щерка в продължение на целия ти живот.

Аз съм щастлива, че имам трима сина и мнения от сходен жанр нормално въобще не ме безпокоят (Е, с изключение на последния – коя майка ще издържи, в случай че синът й един ден си замине от у дома и повече не се върне? Ужасна мисъл).

Но неотдавна чух думи, които ме гръмнаха в главата и проникнаха надълбоко в сърцето.

Това се случи по време на фамилна закуска на терасата на едно кафене. Беше нормалният безпорядък, нали знаете: „ Не, би трябвало да си го доядеш “ или „ Спри да си бършеш ръцете в ризата на брат ти “, „ Сега би трябвало да избършеш масата поради разлетия сок “.

Когато внезапно цялата тази полуда престана.

Непозната баба се приближи до нашата маса и сподели: „ Имате такива красиви момчета “. Тя се усъмни, като че ли не знаеше би трябвало ли да каже още нещо, когато внезапно добави: „ Знаете ли, аз също имам трима сина. И те са толкоз загрижени за мен “.

Каза го с такава лека усмивка и горделивост, а по-късно я помолих да ми опише повече. Тя към този момент била на 90, само че говореше за синовете си с такава наслада, като че ли през вчерашния ден са се появили на бял свят. Накрая бабата добави:

— Всички те се грижат за мен по-добре, в сравнение с би могла да го направи всяка щерка. Така се веселя, че имам трима сина.

Думите й бяха толкоз ободряващи и се замислих какъв брой е хубаво, че внезапно се оказахме на едно място с нея. Почувствах необикновена горделивост, че съм родила трима толкоз прелестни сина.

1. Моите момчета имат супер качества и непрекъснато гонят от вкъщи ни всевъзможни злодеи. Знам, че те постоянно ще бъдат мои бранители.

2. Аз съм тяхното обичано момиче и те ми го споделят всеки ден. Колко е хубаво да знаеш, че през целия ми живот ще ме посещават и обичат трима красавци без значение на какъв брой години съм.

3. Когато те са до мен, дори не би трябвало да се възнамерявам би трябвало ли да разтварям вратата сама.

4. Те непрекъснато строят нещо от „ Лего “ или разнасят из жилището всевъзможни шпионски джаджи. За мен това са индикатори за същински мъже, които са способни да се грижат за своето семейство.

Когато тази блага баба към този момент си тръгваше, аз произнесох: „ Благодаря, че ми казахте това “. Тя се обърна и очите ни се срещнаха.

Разменихме погледи, които могат да схванат две майки на момчета, макар че са от разнообразни генерации.

Мама на три момчета. Да, аз мисля, че съм блъснала джакпота.

Автор: Шерил Елизабет


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР