Аз съм еди-кой си, дайте си имената и след малко

...
Аз съм еди-кой си, дайте си имената и след малко
Коментари Харесай

Скандалът трещи! Съветникът на Тагарев заплашвал с уволнения

Аз съм еди-кой си, дайте си имената и по-късно министърът на опазването на здравето ще ви уволни. Това е декларирал съветникът на министъра на защитата Тодор Тагарев – Мустафа Емин, който провокира скандал в „ Пирогов ” поради потърпевшото си дете. Емин настоял дете в шокова зала да бъде извадено, с цел да прегледат неговото.  Това разкри шефът на „ Пирогов ” доктор Валентин Димитров в изявление за бТВ.

„ Институцията, в която работя и уговорките към болничното заведение, ме задължават да имам несъмнено състояние. На 28 август в „ Пирогов “ на регистратурата Мустафа Емин записва детето си. Мустафа Емин е компаньон на пациента. Законът за персоналните данни не е нарушен. Споменато е едно име, тъй като се появява един човек и споделя – „ аз съм еди кой си, работя еди къде си, какво би трябвало да направя – да се обадя на министъра на опазването на здравето ли? “, описа лекарят.
-->
„ В 19:40 часа идва Мустафа Емин. Регистрира се. Минава през кабинета, с цел да се види какво е положението на детето. Прави се рентгенова фотография на детето. Понеже анамнезата е, че детето е паднало от 60-сантиметрова масичка, изпратено е на детски коремен хирург, минава да се види дали има строшаване. Установява се, че детето има потребност от полагане на тегел върху рана в шокова зала. Идвайки реда на детенцето, в шокова зала вкарват дете, което губи кръв. Колегите стартират да се занимават с това дете, с цел да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. В този интервал друго дете не може да се вкара. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред тв приемника в чакалнята на залата “, уточни той.

„ Господинът и брачната половинка му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като пояснение от лекарите в „ Пирогов ”. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия здравна сестра 7 минути изяснява на господин Емин. Господинът не е посягал, не се е бил, не е подскачал, само че също е толкоз нападателно е да ви виждам в очите и да кажа – „ Аз съм един кой си, дайте си имената и по-късно министърът на опазването на здравето ще ви уволни. Заплашвал е с уволняване “, изясни доктор Валентин Димитров.

Директорът на „ Пирогов “ посочи, че това е написано в обясненията на шестима чиновници на болничното заведение и акцентира, че при разигралата се обстановка не е споменавано Министерството на защитата.

„ От етичната комисия на „ Да, България “ пристигнаха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха младежи, доста интелигентни. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на защитата и изявихме подготвеност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи “, добави доктор Димитров.

За случая се разбра след пост на Неда Диманова, който незабавният център „ Пирогов ” препечата на формалната си страница.

„ Неда Диманова е един луксозен човек, 46 години работи в „ Пирогов “. Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде оповестен в формалната страница на болница „ Пирогов “. Ние имахме питане какво се е случило в „ Пирогов “. Имаше питания от страна на екипа на болничното заведение какво ще направи управлението “, сподели шефът на болничното заведение.

Войната по пътищата

„ Точно преди една година излязох по малкия екран и в прочувствен апел споделих – да спрем да убиваме децата си. Това е безумство. 18 деца до 20-годишна възраст са починали за осем месеца. Всички са при нас, ние ги виждаме всеки ден. Нашите деца умират. На нас война не ни би трябвало. Автомобилът е оръжие, когато си се надрусал и напил “, безапелационен бе шефът на болничното заведение.

„ Има хора, които не знаят какво е своето обвързване към обществото, а считат, че имат права. Тук имаме наклонност за разпра “, сподели още доктор Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР