Аз съм български гражданин, етнически турчин, мюсюлманин по религия. Аз

...
Аз съм български гражданин, етнически турчин, мюсюлманин по религия. Аз
Коментари Харесай

Пред арменеца Хекимян българския турчин Местан поиска да сме като Албания!

Аз съм български жител, етнически турчин, мохамеданин по вяра. Аз съм етнически турчин и би трябвало да бъда почетен като подобен, съобщи в предаването „ Тази сутрин” водачът на ДОСТ Лютви Местан.

Общувам на турски и български в моето семейство. Моите деца не можаха да научат майчиния си език, по тази причина поех и родителската отговорност да ги науча на това, което учебното заведение не ги научи. Така че ги научих на турски.

На въпрос с какво бяха нарушени неговите конституционни права, Местан отговори: „ Ако разбираме българската нация като гражданската, то концепцията за нея допуска съществуването на етнически малцинства. Защо непрестанно ми се постановат санкции по време на предизборна акция, че приказвам на турски? Малцинствата отсъстват от институции като съд, като специфични служби и пр.”

Местан съобщи това като че ли е не запомнил, че етнически турчин бе заместител министър на защитата и през днешния ден един от зам.-председателите на Народно събрание също е подобен.

Лидерът на ДОСТ позволи и друго несъгласие. Той съобщи, че има европейско мислене, само че избира да сме като Албания във връзка с малцинствата, а не като Франция.

Имаме съществени финансови проблеми, ще се наложи да закриваме офиси. Живея със спестяванията си, която съм заявил надеждно. Пакетите за изборите са купени с членски импорт, а не с пари на фондация, в което прокуратурата ме упреква, твърди водачът на ДОСТ.

Той призна, че е ходил скоро в турското посолство: „ Бях на прощално кафе със заминаващия си турски дипломат Сюлейман Гьокче. Говорихме си на забавни тематики.”

Местан продължава да си има вяра, ДОСТ е разрушил монопола на Движението за права и свободи. Само че на Движение за права и свободи не се закриват офиси, а се отварят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР