Аз с терористи не преговарям, заяви премиерът Николай Денков по

...
Аз с терористи не преговарям, заяви премиерът Николай Денков по
Коментари Харесай

С терористи не преговарям: Денков, който кани зърнарите на среща

" Аз с терористи не договарям ”, съобщи министър председателят Николай Денков във връзка квалифицираните митинги на зърнопроизводителите у нас. Според него през последните дни зърнарите са почнали да се държат като такива. Думите му провокираха скандал и той предложения браншовите организации на среща.

Напомняме, че недоволството на зърнопроизводителите е подбудено от анулацията на възбраната за импорт на земеделска продукция от Украйна. Според тях решението на Народно събрание и на Министерски съвет ще унищожи българското селско стопанство и упорстват за анулацията му.

В тази връзка всичките 26 браншови организации от Земеделие оповестиха, че от 18-и септември стартират ефикасни протестни дейности в цялата страна, а на 19-и ще се стигне и до блокиране на София. На среща в Арбанаси е взето решение за неопределен народен митинг и се е формирал ИК.

Браншовите организации ще покрият цялата страна, като в митингите ще се включат земеделци, само че и техните фамилии и служащи. От ИК се заканиха, че чакат над 1 млн. души да ги поддържат. Протестът се чака да бъде до прегласуване на решението на Народно събрание. Също по този начин ИК съобщи, че не се одобряват тези 63 млн. лева обезщетения, които се оферират. От сектора отхвърлиха и среща с премиера и с министъра на земеделието.

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР