Аз прекарах 3-4 дни в центъра за бежанци във Варна.

...
Аз прекарах 3-4 дни в центъра за бежанци във Варна.
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Русия върви с бързи крачки към икономика от 80-те години

Аз прекарах 3-4 дни в центъра за бежанци във Варна. Гледката е ужасна. Тези хора наподобяват като нас, само че са изживели нещо, което ние в Европа мислехме, че е невероятно - война. Покъртителна панорама беше. Всеки, който има подозрения за какво оказваме помощ, предлагам да иде и да види тези хора. Това съобщи министър в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Той сподели, че Агенцията за бежанците би трябвало да се разположи по границите ни: “Статутът на краткотрайна протекция им разрешава да имат здравни и обществени права ”. Лорер беше безапелационен, че украинските жители имат цялостна независимост на напредване в Европейски Съюз и тази мярка не ги лимитира, а има за цел единствено да облекчи страданието им.

Министърът на нововъведенията разясни, че множеството бежанци отиват в София, Варна и Бургас: “Във Варна първата стъпка е да отидете в спортната зала. Там ще получите информация и настаняване ”. Според него пазарът на труда може да поеме украинските бежанци, тъй като има 200 000 незаети работни места.

“Тези 40 лева са за този, който настанява бежанци. Самите хора в България не взимат пари за разлика от други страни, които дават средства непосредствено на бежанците ”, изясни Лорер.

Той заяви, че министър председателят е изискал европейска взаимност поради бежанския напън. Като мярка, която България обмисля, уточни основаването на ясли, с цел да могат майките да стартират работа допустимо най-бързо: “Убеден съм, че тези хора доста бързо ще стартират почтена работа ”.

“В България нямаме институционален инстинкт и инстикт по какъв начин да се оправим с огромни групи бежанци. Тази война може да завърши и след седмица, в случай че натискът над Путин се усили ”, разяснява министърът.

Според него ръководещи и съпротива би трябвало да работят дружно за оправянето с следствията от войната. По думите му обединението е постоянна, тъй като преодолява рецесия след рецесия.

Лорер беше безапелационен, че Русия не е най-значимият търговски сътрудник на България: “Много е евентуално след края на войната съветския екскурзиант да не бъде кредитоспособен. Русия върви с бързи крачки към стопанска система от 80-те години ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР