Аз повече от всички искам на полицаите, пожарникарите, военните, както

...
Аз повече от всички искам на полицаите, пожарникарите, военните, както
Коментари Харесай

Борисов: Повече от всички искам да се вдигат доходите на полицаи, пожарникари, военни


Аз повече от всички желая на служителите на реда, пожарникарите, военните, както на учителите и пенсионерите, да се подвигат приходите. Това съобщи пред публицисти министър председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Правим всичко това да се случи. В момента, когато сложим чертата и забележим приходите, ще помислим и за тях. Обещал съм им, знаят, само че на нас не ни отива да приказваме празни приказки. Нито ни отива да създадем същото, което направихме през 2014 година Тръгвайки си без никакво финансово поръчителство подвигнаха с 250 млн. лева заплатите на Министерство на вътрешните работи и нашето държавно управление от първия ден стартира да ги изплаща. Така не се прави “, акцентира Борисов. Той бе безапелационен, че по тази причина всяко нещо трябвало да бъде финансово обезпечено, с цел да не „ банкрутираме най-после “.

Запитан по кое време ще даде отговор на служителите на реда, които от 1 януари следващата година всеки ден ще стачкуват, министър председателят отвърна, че в никакъв случай не е работил под напън. „ Тези, които ми слагат ултиматуми - със служебни коли, офиси, заплати, с всички привилегии в Министерство на вътрешните работи - не им отива. Ще се срещна с тях, когато пожелаят, ще им дам финансовите параметри, ще им обясня какво вършат сътрудниците, тъй като би трябвало и за Съдебна полиция да се даде, би трябвало и за коли за спешна помощ, санитари и не може всичко едновременно “, уточни Борисов.

Той напомни, че при започване на мандата на държавното управление приоритет са минималните пенсии, учителските заплати и просветителната инфраструктура. „ Ще дойдат, ще извадим сметките с министрите на вътрешните работи и защитата, и в спокойна конюнктура ще кажем-с това разполага страната.

Популистко и елементарно е да изляза и да кажа ще дадем 1 милиарда лева повече. После данъкоплатците би трябвало да го платят. Ние по този начин платихме за НЗОК 450 млн., по този начин платихме „ Спартан “-и, „ Кугър “-и, еърбъси. С всяко идване започваме да плащаме борчове, а в никакъв случай не сме оставяли борчове “, сподели министър председателят.

Борисов уточни, че поради битката с контрабандата има милиарди повече в бюджета.

От друга страна той разяснява и избора за нов състав на Висш съдебен съвет и го дефинира като самостоятелен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР