Аз от това, което слушам по-скоро чакам вие да ми

...
Аз от това, което слушам по-скоро чакам вие да ми
Коментари Харесай

Бойко Борисов на среща със земеделци: Октомври месец ще теглим още 10 млрд. заем, лихвите отидоха в небесата

Аз от това, което чувам по-скоро очаквам вие да ми кажете какво стана за тези 2 години, какво се промени, какво стана по-хубаво? Това запита водачът на ГЕРБ Бойко Борисов присъстващите земеделци по време на среща с представители на сектора в централата на ГЕРБ.
 
Борисов още веднъж подлага на критика политиката на " Промяната ", като даде образец по какъв начин ГЕРБ са решавали проблемите с бюджета.
 
" До пердах сме стигали, с цел да напишем под чертата, в този момент 2 години те и митинг като вършиме, не го отразяват ", направи съпоставяне той.
 
" От първия ден на войната украинското знаме стои тук и те имат нашата поддръжка, само че поддръжката за Украйна би трябвало да се показва в муниции, в оръжие, в храна. И за какво толкоз ясна граница слагам. Факт е, че газопроводите не се бомбардират и че техните комбайни не престават да жънат. А когато тяхната стока ще убие нашето произвеждане? Асен Василев какво изродено възприятие има. Те третират тяхната царевица с препарати, които в България не са позволени. Затова и техните добиви са по-големи. Така като пристигна контрабандата жито, царевица, слънчоглед. Няма нищо общо поддръжката за Украйна с нашето произвеждане ", уточни Борисов.
 
" Асен Василев не знае, че цените няма по какъв начин да паднат. Вие ще унищожите стоката, няма по какъв начин да я продадете, в случай че е застрахована. Да за оръжието, не за контрабандата ", сподели още той.
 
" Приходите за страната са толкоз дребни, при нарастнали обществени заплащания. По-скоро може да приказваме за начисляване, само че би трябвало да го гледат финансистите. Страшно зле е бюджетът и това, което Велкова изнесе и те ѝ наскачаха, това е една опасност, която, в случай че ние не осъществяваме като деяние, фактически ще приключим с голям недостиг и от там фонда ", предвижда Борисов.
 
" Проблемът не е по никакъв начин елементарен за решение ", добави някогашният преимер. Той описа и преживелица от последните дни. " Помниш ли, че като вървях преди в региона на Враца и Мездра, имаше една плантация с овце, специфични овце. Сега като вървях на срещата там, желаех да мина да го видя фермера, младо момче, само че той банкрутирал. Нямаше и кучета, дето се вика ", уточни той.
 
" Аз не знам с какви очи тези хора се явяват на избори. Искат дори с малцинство да ръководят. Всички браншове. Сутринта бяха производителите на мебели. Те внасят дървесина от Гърция. Къде там видяха дърво? Те купуват на ниска цена и преработват, след това продават скъпо мебели на българите ", ядоса се Борисов.
 
Танева стартира срещата с презентация на програмата на ГЕРБ за бранша. То обаче уточни, че няма по какъв начин да не спомене, че предходният финансов министър Асен Василев има виновност за спрения експорт от страната ни. Тя упрекна Василев в неистини, че поддръжката за вноса от Украйна ще понижи цените у нас.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР