Аз не съм защитавал Стефан Димитров, а не съм съгласен

...
Аз не съм защитавал Стефан Димитров, а не съм съгласен
Коментари Харесай

Румен Радев: Главчев не разбира с какво се е заел, камо ли да оглави МВнР

" Аз не съм защитавал Стефан Димитров , а не съм склонен зам.-председател на партия да дава отговор за изборите в чужбина. Вчера в края на деня получих предложение от господин Главчев да оглави Министерство на външните работи ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти по настоящите политически въпроси.

Той изясни, че от момента, в който Главчев подаде имената за нужните хора като служебни министри, президентът ще подпише указа. И маме прелестни дипломати, които могат да свършат прелестна работа като служебни външни министри, сигурен е Румен Радев.

Припомняме, че отпред на Министерство на външните работи със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който през вчерашния ден да поеме поста. По-рано през днешния ден служебният министър председател разгласи, че е предложил персонално да поеме поста външен министър.
 Главчев предлага да поеме Министерство на външните работи
Главчев предлага да поеме Министерство на външните работи

За Стефан Димитров сподели: Доверието е като душата - един път напусне ли, няма връщане

Вие представяте ли си, в случай че зам.-председател на партия взе участие на изборите, в случай, че и партията отива на избори, запита още веднъж Радев. По думите му доста е значимо това служебно държавно управление да успее, доста значимо е Главчев да успее. Важно е това държавно управление да обезпечи естествена среда за изборния развой и да осъзнае с какво се заема. Много е значимо какъв екип от заместници ще се образува във Външно министерство, уточни Радев.

Той посъветва Димитър Главчев да изследва повече нещата, тъй като не е схванал с какво тъкмо се е заел като министър председател, да не приказваме за Министерство на външните работи. " Господин Главчев да се съветва с близки хора, с специалисти какво значи това да поеме Министерство на външните работи. В понеделник сутринта ще създадем още една среща и в случай че той държи ще приема всички негови оферти и не се меся в неговата работа ", сподели Румен Радев.

Той дефинира протичащото се като несериозно и уточни, че президентската институция олеква като всеки ден издава укази за промяна на министри , в случай, че им е гласувано доверие и са стимулирани от същия този министър-председател. - този на земеделието Кирил Вътев с Георги Тахов не е коментирана с президента.
 Стефан Димитров остава отпред на Министерство на външните работи, до момента в който Радев не издаде декрет за промяната му
Стефан Димитров остава отпред на Министерство на външните работи, до момента в който Радев не издаде декрет за промяната му

Диалогът му с Димитър Главече в възобновен

Радев има доверие към всеки един от служебните министрите, едвам разпише указа по предложение на Димитър Главчев.

Запитан по какъв начин ще разяснява, Румен Радев съобщи, че като слуша фантазиите на някои политици схваща за какво техните напъни да промените Конституцията родили едно недоносче, което сервира целия този безпорядък сега. Нелепо е тези хора (от ПП-ДБ - б.р.), които бяха съдружни сътрудници да им се привижда, че аз се коалирам с ГЕРБ и Движение за права и свободи . Тази ревнивост е безусловно смехотворна, дефинира Радев.

" Тези хора дължат явен отговор - дали ще възродят порочната сглобка и дали ще образуват това болшинство, което ни докара до измененията в Конституцията ", безапелационен бе Румен Радев.
 И Даниел Лорер вижда игра сред ГЕРБ и президента
И Даниел Лорер вижда игра сред ГЕРБ и президента

Всеки път преди избори службите стартират да работят против ПП-ДБ, оплака се той

Румен Радев разяснява и служебният енергиен министър Владимир Малинов да предоговори контракта за " Боташ ". Радев изясни, че д оговорът за " Боташ " е част от диверсификацията на България, когато някогашният министър председател и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков ни оставил без газ - без танкери и слотове Тогава Пеков се молил на президента на Турция Реджеб Таийп Ердоган за един единствен слот, само че без триумф. Когато един подобен контракт се прави оценка към този контракт би трябвало да се гледа всеобхватно и с доста по-широк кръг от въпроси. Време е вие да задавате забавни въпроси, прикани президентът. Договорът за Боташ е за достъп до терминалите за полутечен газ и транспорт през мрежата на Боташ, посочи още Румен Радев.

Той прикани да се гледа и отсега нататък, а не да се гледа единствено моментната картина за " Боташ " и каква ще бъде газовата наклонност в района и газовата промишленост в енергетиката.
 Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „ Боташ “, а не някаква комисия
Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „ Боташ “, а не някаква комисия

Българските служби ги няма, когато става въпрос за национална сигурност за един милион лв. дневно

Коментарът си президентът Румен Радев направи, откакто Sofia Karate Open 2024 - Купа на президента. Той се организира за 11-и път и тази година ще събере над 1500 участници от 20 страни. Проявата е част от събитията на самодейността на президента " Спортувай с президента ". Турнирът предизвиква и поддържа физическата интензивност измежду българските деца и младежи посредством извънучилищни спортни занимания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР