Аз не съм за по-строги мерки, а за радикални мерки.

...
Аз не съм за по-строги мерки, а за радикални мерки.
Коментари Харесай

Гешев: Трябва да разберем, че сме в състояние на война за оцеляването на българските граждани

Аз не съм за по-строги ограничения, а за радикални ограничения. Вчера споделих, че сме съвсем военно състояние и не го споделям единствено аз, а съвсем всички европейски и международни водачи. Това съобщи пред NOVA главният прокурор Иван Гешев. 

„ Какво, в случай че не военно състояние, е това което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско. Трябва да разберем, че сме в положение на война за оцеляването на българските жители. Колкото по-рано разберем това нещо, толкоз по-малко жертви ще имаме “, добави той.

Гешев изясни, че прокуратурата не е давала препоръки на националния действен щаб и че нейната работа е обвързвана с надзора за законността.

„ Контролираме до какъв брой другите държавни институции, реализират това, което са длъжни да вършат. Второто направление е противодействието на престъпността във всичките й форми. “, съобщи основният прокурор.

Гешев съобщи още, че се организират масирани инспекции във всички аптеки, компании и офиси, за които има данни, че е осъществено закононарушение.

„ Времето ни изтича, в случай че не е изтекло. Трябва да се подготвим за най-негативните разновидности. Ако искаш мир, готви се за война. Ако не се подготвим в всяка една минута, всеки един час, допускам, че ще се развият сюжети близки до тези в Италия и Испания. Не го споделям, с цел да сътворявам суматоха. Можем да преминем през тази обстановка, единствено в случай че сме проведени като общество и сме виновни към себе си, към околните си и към страната. И естествено, страната в случай че си извършва уговорките се грижи за нас “, сподели още Гешев.

По думите му държавните органи би трябвало да управляват да няма скупчване на хора и нарушение на разпоредбите.

Гешев съобщи, че към този момент има формирани към този момент каузи, свързани с подправени вести.

„ Текстовете, които регламентират този тип закононарушения, са морално остарели. Те всъщност не действат. Тук отговорността тоново е на Народното събрание да промени тези текстове в сходство с настоящата обстановка. Те би трябвало да бъдат прецизирани и да се завиши наказателната отговорност. Наказанията сега са смешни, а настрана не всички случаи попадат в обсега на регламентираната сега незаконна активност. “ разяснява основният прокурор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР