Аз не искам да напрягам никого, не искам да напътствам

...
Аз не искам да напрягам никого, не искам да напътствам
Коментари Харесай

Когато му дойде времето, ще се събудите - МИЛЕН ЦВЕТКОВ

Аз не желая да напъвам никого, не желая да направлявам никого. Не мисля, че аз би трябвало да разсънвам някого. Когато му пристигна времето, той ще се разсъни – индивидът, политикът, обществото…

Политиците са схоластици. Тоест хора, които приказват кухи изречения. Хора, които използват непрестанно някакви термини, неразбираеми за публиката. Политиците би трябвало да се научат да приказват по метода, по който приказват хората на улиците, в домовете и в кухните си.

Няма неуместни въпроси. По принцип в специалността, доколкото съм наясно, има няколко неща, които не се питат без предварителна спогодба: ceксyалната ориентировка, политическите възгледи и приходите, които получава съответният човек. Всичко друго съгласно мен е в границите на комфортния въпрос. С спогодба, несъмнено, може да се пита всичко.

Никога не съм се карал. Когато човек е по-експресивен, това не значи, че се кара. Аз не се дразня, по този начин си приказвам. Не съм нападателен, аз съм огледало за феновете. В взаимозависимост от това кой е отсреща, подобен облик излиза в огледалото. Ако се обади човек, който приказва свястно, аз стартирам да приказвам свястно. Ако се обади различен, който приказва несмислено и губи времето на аудиторията, аз го преустановявам.

Най-доброто определение, което съм чувал за истината е – споделена индивидуалност. Споделената от доста хора индивидуалност,се трансформира в нещо, което по-късно назоваваме истина.Така че задачата, концепцията е, да се доближим до нещо, което рисува най-точно протичащото се.

Моралът е проблем за цялата страна. Той не е проблем единствено за политиците или единствено за малките екрани. Тай е за цялата страна, моралът. Всъщност, тази история, че „ всяко знамение е за три дни ” в България, демонстрира тъкмо това – хората много-много не се впечатляват, не се въодушевяват. Виж, когато им бръкнеш в джоба, когато им вземеш от паничката – тогава скачат. Мисля, че историята с морала е проблем на цялата страна, а не на съответни части от живота.

Политиците не са спуснати с парашут отнякъде, те са излезли от нас. Ние имаме право да ги контролираме…

Обичаният публицист Милен Цветков беше погубен на 19 април 2020 година, когато колата му, спряла на червен светофар в София, бе блъсната от мощен джип с дрогиран водач.

Роден е на 30 юли 1966 година в София. Завършва 7 СОУ „ Свети Седмочисленици “ и Софийския университет със компетентност дефектология и специализира образование на слепи.

Започва кариерата си в Българска национална телевизия като кореспондент на предаването „ Ку-ку “. След това бива поканен от Бригита Чолакова за кореспондент в предаваното по това време „ ТВ Неделник “. По-късно става водещ на „ По света и у нас “.

През 1995 година напуща националната телевизия с обяснението, че там царува цензура. В идващите шест месеца работи като разносвач на месни артикули. След това е и шеф на пловдивско заведение. В началото на 1997 година се връща назад на работа в Българската национална телевизия като кореспондент в предаването „ Отзвук “. Няколко месеца по-късно още веднъж е водещ на „ По света и у нас “.

През 2000 година е поканен в Нова телевизия за водещ на предаването „ Здравей, България “. През 2003 година Милен Цветков е свален от екран. От февруари до юли 2004 година е водещ на „ 60 минути с Милен Цветков “. След това води и новините в „ Календар “. През есента на 2005 година става водещ на ново предаване „ Часът на Милен Цветков “. Водещ е и на предаването „ Нищо персонално “ по Радио Експрес. През 2008 година е водещ на четвъртия сезон на Биг Брадър.

От 2009 година още веднъж се завръща в „ Здравей, България “, където дружно с Лора Крумова води утринния блок. Няколко месеца по-късно „ Часът на Милен Цветков “ пада от ефир. През януари 2010 година Цветков е освободен като водещ на „ Здравей, България “ и напуща Нова телевизия. 

На 21 март 2011 година се завръща в Нова телевизия като водещ на „ Часът на Милен Цветков “. На 16 август 2018 година Нова афишира, че предаването е свалено от ефир, а Милен Цветков напуща малкия екран. От март 2020 година до гибелта си води предаването „ Алтернативата “ по ТВ1.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР