Аз мисля, че е крайно време да започнем да мислим

...
Аз мисля, че е крайно време да започнем да мислим
Коментари Харесай

Румен Радев: Украйна настоява да води тази война, а сметката я плаща Европа

„ Аз мисля, че е извънредно време да стартираме да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея “, съобщи президентът Румен Радев.

„ За страдание тъкмо в такива сериозни времена българските ръководещи нямат лично мислене, нямат лично мнение и позиции, трябваше ли огромните страни -членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО сега е безусловно недопустимо, с цел да стартират и нашите ръководещи най-накрая да сменят позицията си. Помните тъкмо поради тази позиция те гневно се нахвърлиха с рецензии против мен предходната година “, разяснява Радев.

„ Трябва ли да чакаме с изключение на министъра на защитата на Англия, който единствено преди дни съобщи, че не може Англия да бъде склад за въоръжените сили на Украйна да чакаме и други министри на защитата да го кажат, с цел да спрат нашите ръководещи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на непознати армии. Изобщо виждате, че нашите ръководещи се пробват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те покачват нашата сигурност. Напротив, всички виждаме, че този спор се задълбочава, изрично, жертвите стават от ден на ден. Той колкото повече оръжие гълтам, толкоз повече починали хора, толкоз повече опустошения, толкоз по-голям риск, толкоз по-дълго ще се точи тази война “, акцентира Радев.

„ Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война, само че също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа. Тази война има доста измерения. Пак споделям то не е единствено чисто военно, то има икономическо, има обществено, има политическо измерение, тя е опасност и риск за цяла Европа. Няма Министерство на вътрешните работи, няма българска войска, знаете, че във военно състояние всичко е едно и това е националната сигурност на България “, сподели още Радев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР