Аз минах през банката, за да помогна на едно българско

...
Аз минах през банката, за да помогна на едно българско
Коментари Харесай

Ники Кънчев: Аз минах през банката, за да помогна на едно българско семейство в нужда

Аз минах през банката, с цел да оказа помощ на едно българско семейство в потребност.

Това споделя водещият Ники Кънчев.

Ето какво споделя той:

Знам, че е лято. Знам че е горещина, само че апелирам ви отделете 10 минути и прочетете „ Изповедта на едно българско семейство ”. Те са Мартен, майка му Деница и бащата Калин. Семейство Владеви от Бургас. Историята им ме трогна, поканих ги в Дарик, с цел да се уверя и персонално. Мартен се усмихваше, опитваше се да приказва, само че единствено странни звуци излизаха от гърлото му. Толкова странни, че моето гърло пресъхна и ме стегна, а трябваше да повеждам по радиото.

Вие преценете можете ли да им помогнете или не. Аз минах през банката!

Казвам се Деница и съм майка на Мартен, който е на 8 години от Бургас с диагноза аутизъм и тежка говорна апраксия. Когато беше на годинка и шест месеца той просто изчезна от нашия свят: загуби дребното срички и думички, които ни споделяше, загуби очен контакт с нас, спря да се усмихва и потъна в неговия свят. Всичко това стана доста бързо и внезапно за една седмица, все едно невидими сили взеха моето дете и ни дадоха друго, което нито ни поглеждаше с татко му, нито се обръщаше по име. Не го интересуваха другите деца, нито играчките. Когато стана на 2 години чухме страшната диагноза „ Аутизъм ” и почвата под краката ни се срина. Всички проекти които правихме за Мартен – детска градина, учебно заведение, студент, семейство - всичко завърши в този миг. Опитах се да се съвзема и събера, тъй като знаех, че нямаме време за губене и започнахме лечения. През годините с доста старания, неизменност и самообладание сме постигнали прогрес с дълго чаканото проговаряне и отчасти усъвършенстване в изговарянето на някои думи, възстановяване на разбирането благодарение на най-различни лечения - барокамера, биохимия, следене на положението и упътвания от български и непознати терапевти/лекари, логопеди, ерготерапевти, неизменимата работа в къщи и други До момента успявахме да се преборим с разноските, като виждаме по какъв начин детенцето ни се повлиява от съвсем всяка терапия, само че за жал развиването му и говора не дават отговор на възрастта му.

Решихме че можем да помогнем на Марти с вливане на стволови кафези, като ще са нужни най-малко 5 вливания. На 5-и май тази година сполучливо мина първата вливка на Марти в Мексико. Вляха му интратекал (през гръбначния стълб) стволови кафези с анестезия и венозно стволови кафези и екзозоми, на идващия ден вдиша екзозоми с нубилайзер. По рекомендация на доктора идната процедура би трябвало да се организира след 4-6 месеца.

Поради дългите и тежки полети до Мексико мислим идващите вливки да са в Словакия или в Киев, тъй като на този стадий незнам дали ще можем да си позволим билетите до Мексико, сега билети за октомври минават над 10 000 лева.и полети от над 30 часа. Вливките в Словакия и Киев са 10 000 евро, само че най-малко е близо и няма да се наложи да пътуваме 30 часа.

В момента в сметката има 17 000 лева Ще приложа фотоси на всички разноски и наличност по сметката. Остават ни да съберем 43 000 лева с цел да продължим с вливките. След първата вливка макар, че е рано към момента, към този момент виждаме много позитивни неща при Мартен, несъмнено е доста по-спокоен и ухилен и терапевтите регистрират също позитивна смяна.

Не ни стигна одисеята с Мартен, само че през юни 2020, тъкмо преди рожденния ден на Марти, разбрахме друга страшна диагноза: че аз имам рак. За тези две години прекосих през 6 интервенции и 5 тежки химиотерапии, които ме оставяха по седмица на легло. Няма да встъпвам в детайлности по какъв начин претърпях шока да остана без коса…...

Вярвам и се надявам на идващия скенер към този момент да чуем, че съм в ремисия.

Най-големият ни боязън с Калин е: “Как ще се оправи Мартен, когато нас към този момент ни няма? ”

Това са Владеви от Бургас. Най, най, но най-обикновени българи.

Трябват 43 000 лв.. Ако сте прочели дотук, нямам какво да ви увещавам. Както ви споделих: аз минах през банката, в този момент вие сте на ход.

IBAN BG42UBBS80021087636640

BIC КОД: UBBSBGSF

Обединена българска банка

Титуляр Деница Марианова Владева -

превод за МАРТЕН КАЛИНОВ ВЛАДЕВ

Pay Pal: [email protected]

Pevolut: denits8ig1
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР