Аз лично подкрепям Андрей Гюров. Така премиерът Кирил Петков подкрепи

...
Аз лично подкрепям Андрей Гюров. Така премиерът Кирил Петков подкрепи
Коментари Харесай

Кирил Петков взе страна във войната за БНБ

" Аз персонално поддържам Андрей Гюров ". Така министър председателят Кирил Петков поддържа страна във войната за Българска народна банка пред публицисти във връзка номинациите на Гюров и Любомир Каримански за шеф на Българската национална банка.

По думите на Петков в ръководещата коалиция има опция за народна власт и всеки може да показа претендента си. Затова има и кандидатура от страна на " ИТН " в лицето на Каримански.

Премиерът участва на церемонията по връчването на Годишните награди за виновен бизнес 2021.

Министър-председателят не се тормози от различия в обединението поради двете кандидатури. Според него това, че ръководещата коалиция се състои от четири разнообразни партии, не е уязвимост, а в действителност е мощ, тъй като посредством разликите може да се стигне до по-добър резултат.

Въпреки че неговото персонално мнение е, че Андрей Гюров е по-добрата номинация, Народното събрание ще избере кой ще бъде шеф на Българска народна банка, сподели Петков.

По мотив инфлацията министър председателят смята, че това е резултатът от международната рецесия, която се случва най-много в енергийния бранш поради войната. Петков означи намаляването на газоподаването от Русия, което е довело до ниски равнища на газ в газохранилищата в цяла Европа.

Това пък е повишило цената на природния газ, което от своя страна има директна връзка с цената на тока в Европа. Понеже има общ европейски пазар, това подвига цената и на газа, и на тока, което се отразява в една " импортирана инфлация ". Според премиера това е " международна импортирана инфлация ".

Правителството се пробва да се оправи с инфлацията по всички вероятни способи, посочи Петков. Дадени са големи средства, с цел да се компенсира бизнесът. Въпреки тези цени, токът за жителите не е поскъпнал след края на мораториума върху цените на електрическата енергия, парното и ВиК услугите, акцентира той. " Всичко, което зависи от нас, ние го вършим ", посочи министър-председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР