Аз казах, че ще бъдат задържани хора с пари и

...
Аз казах, че ще бъдат задържани хора с пари и
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Казах, че ще бъдат задържани хора с пари, изпълних първото обещание


Аз споделих, че ще бъдат арестувани хора с пари и мисля, че изпълних първото заричане, което дадох. Оттук нататък продължаваме по същия метод. Това съобщи пред публицисти ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество Пламен Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Георгиев изясни, че комисията е дала информация за други лица, които са били изнудвани от кметицата на Младост, само че по какъв начин ще бъдат оценени доказателствата и какви обвинявания ще бъдат повдигнати, е работа на прокуратурата.

„ Ние сме дали каквото имаме. Дали сме в допълнение доказателства от същия темперамент. Днес ще се гледа и мярка за неотклонение и е работа на прокуратурата. Мисля, че и Гешев сподели, е това е най-голямата сума, която е арестувана въобще от правораздавателни органи в България. В последните 30 години няма такава огромна сума арестувана “, разяснява Пламен Георгиев.

Той изясни, че за последващи акции, всичко зависи от това къде ще бъдат арестувани лицата. „ Не може да им споделяме къде да получават рушвет. Ако го получат в центъра на София ще бъдат арестувани в центъра. Ако го получат пред моя кабинет ще бъдат арестувани там. Ние не избираме те къде да взимат парите. Ще се съблюдава законът “, акцентира ръководителят на Антикорупционната комисия.

За следващ път той напомни, че комисията няма пълномощия по задържане или осъществяване на процесуално-следствени дейности. „ С оглед на това може би за в бъдеще може да се обмисли някаква смяна на закона. Всички служби, сходни на нашата, най-малкото имат право да задържат лица. Ако ние имахме това право нямаше да има потребност да идват хора от Министерство на вътрешните работи и толкоз доста хора да вземат участие в тази акция. Искаме да имаме най-малко опция да задържаме “, съобщи Пламен Георгиев.

Той увери, че би разследвал всеки един случай и нямало чадър над никой, само че не било съществено да се разясняват завършили случаи като „ Мишо бирата “. „ Не съм съдник и не мога да давам оценки на работа на сътрудници. Не познавам доказателствата “, сподели ръководителят на Антикорупционния орган. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР