Аз и кандидатите за евродепутати от „Коалиция за България“ ще

...
Аз и кандидатите за евродепутати от „Коалиция за България“ ще
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев в Смолян: Ние от „Коалиция за България“ ще работим в Европейския парламент за вашите деца и внуци

Аз и претендентите за евродепутати от „ Коалиция за България “ ще работим в Европейския парламент за вашите деца и вашите внуци и за младежите. Вие, гласувайки, ще помогнете на тези младежи за едно по-добро бъдеще за България “. Това съобщи в Смолян лидерът на листата за евродепутати от „ Коалиция за България “ проф. Боян Дуранкев пред жители.

Той означи, че пътят от България към Европейския съюз и от Европейски Съюз към България е много сложен и комплициран, с повече завои и криволичения, макар че 12 години се опитваме да пипнем пулса на Европейски Съюз.

„ Тезата за мира и превръщането й за Европейски Съюз във водеща през идващите 5 години го тълкуваме като най-важното нещо. Ако няма мир, всеки ще отделя 2000 лева годишно за въоръжение. Ако продължаваме да се въоръжаваме, ще продължи и тезата 2% от Брутният вътрешен продукт да се дава за въоръжение. Кой и за какво го дефинира това? Настояването е на Съединени американски щати, които имат в 80 страни свои бази. България няма такива бази и не желаем да участваме във войни. Ако се понижат тези проценти от 2 на 1, има къде да се вложат тези пари “, разясни проф. Дуранкев.

В качеството си на евродепутат, проф. Дуранкев съобщи, че всеки месец ще дава цялостен доклад за работата си в Европейския парламент, какви доходи и разноски има, а остатъкът да се дава за положителни цели. „ Не виждам след 30 години преход, морал и нравственос в българската политика. На 26 май хората би трябвало да приготвят оръжието си – бюлетината. При демокрацията това е най-важното оръжие, с което можем да променим нещата. Ще се постараем да не изпъкваме като хора, които крещят и дават обещание неща които няма да се случат “, сподели още проф. Боян Дуранкев.

Листата ни с евродепутати не е част от статуквото, а има интелектуална мощност и мощ, съобщи в Смолян Румен Петков, ръководител на „ Коалиция за България “. Той показа част от 17-те.

„ Водачът на листата проф. Боян Дуранкев е имал опция да осъществя кариерата си в Съединени американски щати, в Европа и Русия, само че е избрал България. Любомира Ганчева е мощна в обществената сфера. Проф. Боян Киров един от водещите физици в Българска академия на науките. Доц. Георги Кючуков е измежду най-хубавите неврохирурзи в България. Листата ни има интелектуална мощност, има мощ и то не, тъй като трикратният международен първенец Антон Коджабашев е в нея. Това са хора, приети в своите браншове. Те са завоювали самопризнание и почитание “, акцентира Румен Петков.


Той означи, че в листата на „ Коалиция за България “ няма къщи за посетители, жилища без пари, асансьори в хола. „ Девет от претендентите са до 35-годишна възраст и тази сила не би трябвало да бъде подценявана. Всички са имали опция да се осъществят зад граница. Тези хора са избрали да са тук в България и всеки би трябвало да бъде забелязан, свестен и почетен. Нашето разбиране е, че България е Европа “, уточни Петков.

Той напомни, че поради събития като Баташкото кръвопролитие, годишнината от което беше на 16 май, България но 500 години закъснение, само че с такива събития сме дали опция на свободна и демократична Европа да се развива. „ Ние не ненавиждаме никого, ние сме може би най-толерантната нация в Европа и света. Успоредно с това би трябвало да си дадем сметка, че в случай че ние не променим тук, в т. ч. и на тези избори, грешката и бедата е в нас. Няма по какъв начин 9 млрд евро да са влезнали в страна за районни политики и да не се виждат. Проф. Дуранкев има доста прекрасен и израз, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия имат политика на асимилиране на тези пари – къщи за посетители, жилища, суджуци, само че парите не стигат до народа. Този двуполюсен модел по подобен метод натрапен е перверзен. Няма борба на политики. Той е една страна на една монета “, разясни Петков. Той акцентира, че на 26 май би трябвало да се каже, че този двуполюсен модел е дотук и уточни, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия нямат разлики нито в данъчната политика, в развиване на инфраструктура, по отношението на културното и историческото завещание и по енергийната правдивост и сигурност на България.

Представителите на „ Коалиция за България “ са в района на Смолян, Неделино и Рудозем, където на множеството си срещи с поданици на тези градове срещат голяма поддръжка за предлаганите от обединението политики в обществената сфера, икономическата, сферата на защитата и енергетиката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР