Аз бях доста активен в летните протести и подкрепям всяка

...
Аз бях доста активен в летните протести и подкрепям всяка
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Протестът пред НС беше партиен

" Аз бях много деен в летните митинги и поддържам всяка форма на митинг. Въпросът е самият потест да има съответна цел. Казват да паднат зелените документи, само че не и по какъв метод да оправим наследството на ГЕРБ. Виждаме здравната система до къде е стигнала - няма лекари, медици. Като стигнем 1000 заболели системата стопира ", сподели Ананиев.

По думите му фокусът би трябвало да бъде човешкият живот, който не може да се употребява за политически цели.

Той направи паралел с издаването на подправени документи и корупцията. Заяви, че към всички браншове в България има корупционни модели. В енергетиката са най-големи практиките, в опазването на здравето също, счита той.

" По отношение на корупцията - какво се случва с " Хемус " - строено, няма документи има сакове в брой и в един миг се вижда, че това е модел отдавна ", сподели Нестимир Ананиев.

Той заяви, че следва среща с министъра на районното развиване Гроздан Караджов, с цел да се види има ли потребност от законови промени. Да се видят обществените средства, които са изразходвани досега, с цел да не бъдат изгубени.

" Очевидно е, че там е работил модел, че е имало политически чадър и се надявам да стигнем до отговорник ", сподели Ананиев.

По думите му обаче в прокуратурата се получава запушалка и в случай че някой е откраднал запас - надали ще влезе в пандиза. Смята, че главен приоритет на Политическа партия с изключение на бюджета - е да има правдивост, когато се стигне до прокуратура и съд.

" Искаме тя да е работеща и да бъде безпристрастна. За страдание, доста знакови каузи се стопират там ", сподели Нестимир Ананиев.

По отношение напредъка на Автомагистрала " Струма " съобщи, че желае да се запознае какво е заложено в самата процедура по построяването, тъй като през последните 7-8 години е имало разнообразни планове за завършването ѝ. Но е безапелационен, че би трябвало да се откри бързо решение.

" Заложени са огромни инфраструктурни планове като завършане на Автомагистрала " Хемус ", автомагистрала Черно море, тунелът на Шипка. "

Ананиев съобщи, че за него е значимо да чуе елементарните жители и по тази причина потегля на обиколка в страната, с цел да чуе проблемите по неспазване на закона. Смята, че по общини са се образували феотдални модели, където законът не се ползва, а тук-там има изцяло противозаконни градежи.

Твърди още, че би трябвало да се направи разбор дали нямаме доста общини и области, които са обезлюдени и би трябвало да се направи сливане. По думите му доста общини са във в действителност банкрут и с цел да се усъвършенства стандарта на живот, би трябвало да има живеещи хора в тези общини, а не да са " пусти ".

За да върнем хората, които напущат България, би трябвало да върнем качеството на живот с плануван и добър разбор, сподели още Настимир Ананиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР