Айла Томлянович имаше честта да бъде тенисистката, която на практика

...
Айла Томлянович имаше честта да бъде тенисистката, която на практика
Коментари Харесай

След като пенсионира Серина: Томлянович триумфира срещу тенисистка с 13 поредни победи

Айла Томлянович имаше достойнството да бъде тенисистката, която на процедура постави завършек на кариерата на 23-кратната " мейджър " шампионка Серина Уилямс, откакто в третия кръг на US Open повали легендата. Австралийката, чията кариера се радва на напредък в последните месеци, употребява по допустимо най-хубавия метод позитивните страсти от срещата със Серина и през днешния ден реализира нов незабравим триумф, откакто в поредни сетове за близо два часа на корта надви над намиращата се в серия от 13 следващи победи Людмила Самсонова - 7:6(8) 6:1. Триумфът води международната номер 46 за дебютен път във втората седмица на Откритото състезание на Съединени американски щати и там я чака да срещне една всред финалистката от Уимбълдън Онс Жабер и 18-тата в схемата Вероника Кудерметова.

Интригуващите мигове на корта " заваляха " още през цялото време на дуела, като в центъра на вниманието попадна рускинята, която потвърди за какво има поредност от толкоз триумфи зад тила си и се облагодетелства от светкавичната замяна на пробиви, с цел да излезе напред в резултата с 4:1. Самсонова последователно обаче загуби ритъма в представянето си, от което последваха куп грешки и тя съобщи сервиса си, само че незабавно опита контра атака, която неколкократно беше покрай това да сработи, но австралийката показва забележителен темперамент и избави цели седем сетбола на начален удар, с което спря набезите на съперничката, а на нас ни предстоеше да следим тайбрек. В дългия гейм двете вървяха ръка за ръка и никоя не се нагърбваше с рискови дейности, преди неточност от ракетата на австралийката да до донесе осми сетбол пред международната номер 35, който тя още веднъж пропиля и получила нужното ентусиазъм Томлянович осъществя с смъртоносен форхенд възможностите си, с цел да отмъкне откриващата част.

Разочарованието от пропуснатите благоприятни условия за рускинята се оказа по-голямо отвсякога и тя изигра вероятно най-слабите си минути от началото на американското турне, като в границите на пет гейма инкасира над 15 непредизвикани неточности и неизбежното се случи, откакто международната номер 46 поведе с безапелационното 5:0. Томлянович остана все по този начин спокойна в ударите си и само връщаше топка от другата страна на мрежата, чакайки неправилност от противничката, което единствено по себе си се трансформира допълнително от печеливша тактика и тя триуфмира още с първия си мачбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР