Авторитетното издание Financial Times прогнозира потенциалния фалит на известната социална

...
Авторитетното издание Financial Times прогнозира потенциалния фалит на известната социална
Коментари Харесай

Прогноза на Financial Times: Социалната мрежа X може да фалира през 2024 г

Авторитетното издание Financial Times предвижда евентуалния банкрут на известната обществена мрежа X през 2024 година Но би трябвало ли да се паникьосвате и да изтриете сметките си? Нека разгледаме тази обстановка по-подробно.

Financial Times цитира няколко основни фактора, които биха могли да доведат до финансови усложнения на X:

Намаляващ напредък на потребителите: X към този момент доближи голяма публика и става все по-трудно да се притеглят нови хора. Това води до спад в темпа на напредък на приходите. Конкуренцията от други платформи: TikTok, Telegram, Discord и други услуги интензивно притеглят вниманието на потребителите, отдалечавайки ги от X. Промени в политиките за дискретност: Новите правила за събиране и потребление на персонални данни могат за изплашването на рекламодателите и намаляването на приходите от реклама. Скандали и проблеми с репутацията: X неведнъж е бил подложен на критика за разпространяване на дезинформация, проблеми с модерирането на наличието и нарушавания на поверителността. Това подкопава доверието на потребителите и рекламодателите.

Въпреки че прогнозата на Financial Times звучи съществено, коства си да се подчертаят няколко нюанса:

Фалитът е единствено един вероятен сюжет. X има финансови запаси и благоприятни условия за преструктуриране на бизнеса. Компанията интензивно търси нови пътища за развиване. X влага в нови технологии като виртуална действителност и метавселени и опитва с нови формати на наличието. Промяната в управлението може да докара до позитивна смяна. Назначеният през 2023 година нов основен изпълнителен шеф на X може да вкара огромни промени и да върне компанията по пътя на растежа.

В момента е мъчно да се планува по какъв начин ще се развие обстановката. Ето някои сюжети:

X ще успее да преодолее компликациите и да се върне към напредък. В този случай измененията може да обиден функционалността на платформата, само че множеството консуматори няма да го усетят. X ще се преструктурира и продаде активи. Този сюжет може да значи смяна в собствеността на платформата и евентуално нейната функционалност. X в действителност ще банкрутира. В този случай потребителите ще изгубят достъп до своите сметки и данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР