Авторите на видеоклипове в YouTube ще получат ценна подкрепа за

...
Авторите на видеоклипове в YouTube ще получат ценна подкрепа за
Коментари Харесай

YouTube въвежда AI дублажи на различни езици 


Авторите на видеоклипове в YouTube ще получат скъпа поддръжка за дублажи от AI 
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчиците на видео платформата YouTube приготвят нова функционалност, която ще разреши на потребителите да прибавят дублирано озвучаване, основано от изкуствен интелект, към своите видеоклипове.  

Новата функционалност се осъществя по плана Aloud от софтуерния развъдник Гугъл Area 120. AI логаритъмът транскрибира видеото, като предлага на създателя дубликат на записа, който той може да прочете и, в случай че е належащо, да го редактира. След това системата превежда и прибавя дублиран аудио запис. 
още по темата
YouTube към този момент тества новата функционалност с няколко стотин канала с авторски видеа. Засега дублажът е наличен единствено от британски на испански и португалски, само че в бъдеще гамата от поддържани езици ще бъде разширена, заяви The Verge. 

Дублажът, квалифициран от изкуствен интелект, ще помогне на каналите в YouTube доста да разширят аудиторията си. Инструментът безспорно ще се окаже потребен даже в този момент, когато към момента е надалеч от съвършеното осъществяване.  

В системата ще се появят освен нови езици, само че и спомагателни благоприятни условия – в бъдеще екипът възнамерява да направи синтезираните звукови записи по-сходни с истинските гласове, да добави по-ярки страсти и да синхронизира речта с артикулацията в фрагментите. Внедряването на всички тези функционалности е планувано да стане през 2024 г. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР