Автор: obektivno.bgОт всеки 100 души, мобилизирани миналата есен, остават 10-20,

...
Автор: obektivno.bgОт всеки 100 души, мобилизирани миналата есен, остават 10-20,
Коментари Харесай

Ръководителят на Полтава призна за тежки загуби: От 100 войници остават само 10-20

Автор: obektivno.bg

От всеки 100 души, мобилизирани предходната есен, остават 10-20, останалите са починали, ранени и небоеспособни. Това съобщи ръководителят на Областния център за превоз и връзки на Полтава Виталий Бережной, говорейки на 39-ата сесия на Общинския съвет на Полтава, съобщи украинската медия strana.ua.

Според него Полтава е на последно място в района по набор на личен състав – тя е изпълнила проекта на Генералния щаб на украинската войска единствено на 13%.

Освен това Бережной сподели, че в района скоро ще бъде основана огромна механизирана бригада, тъй че помоли депутатите да „ подкрепят напълно този развой “ и да засилят процесите на готовност.

По-специално, той прикани за основаване на обекти в Полтава за известяван на военнослужещите.

Според украинската медия „ в разкритията на полтавския боен комисар за огромни загуби измежду мобилизираните притегля вниманието друга цифра – неизпълнението на мобилизационния проект на Генералния щаб. “

Според военния комисар в Полтава проектът е изпълнен единствено с 13% и това е най-лошият индикатор в района (което е естествено – в огромен град е по-лесно да се скриете от готовност, в сравнение с в село или дребен град).

И преди се приказва, че проектите на командването за готовност в Украйна хронично не се извършват поради корупцията и всеобщия „ надолнище “ на военнослужещите, написа strana.ua.

Но за първи път беше посочена съответна цифра, която красноречиво демонстрира мащаба на казуса.

Друг е въпросът до каква степен сходни опити (за мобилизация) ще бъдат ефикасни в изискванията на корумпираност на наборната система и обвързваните с нея сфери, както и желанието на доста военнослужещи да избегнат мобилизацията по всевъзможен метод “, разяснява strana.ua.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР