Автор: Лъчезар Лисицов, ФлагманСлави Трифонов обяви, че създава политически проект

...
Автор: Лъчезар Лисицов, ФлагманСлави Трифонов обяви, че създава политически проект
Коментари Харесай

Социолог: Партията на Слави може да се окаже проект на Борисов, Цацаров и Пеевски

Автор: Лъчезар Лисицов, " Флагман "

Слави Трифонов разгласи, че основава политически план на име „ Няма такава страна “. Какъв е капацитетът му и за кого може да е опасност той – дава отговор социологът Живко Георгиев.

- Г-н Георгиев, Слави Трифонов съобщи, че ще прави политически план, само че някои се чудят това партия ли значи или може да е нещо друго.

- Това той знае, само че даже и първоначално да не значи, вероятно това му е задачата. Политическите планове биват или придвижвания, или някакви други квазиполитически групи за напън, или партии. Подозирам, че става дума за партия.

- А „ Няма такава страна “ не е ли много необичайно име за партия?

- Честно казано, не е мой жанр, само че за публиката, която явно цели Слави, вероятно е добра формула. Нямам концепция, не съм го тествал. Ако се абстрахираме от словесната формула, това е поръчка за антисистемна партия. Има обществена нужда от такива. Сигурно ще си откри и симпатизанти и почитатели. Но това не е поръчка за партия, която е устойчива и цели трайно определяне на политическата сцена.

- А какво цели тогава, в случай че не е нещо продължително?

- Не знам. Това създателят знае, това е частен план към този момент. То не е публичен план. Така че той си знае, дали е резултат от доразвитие на досегашни политически дела на Трифонов или е политическо инженерство, в съгласие с някой от главните политически играчи. Това ще стане ясно с времето. Във всеки случай, защото най-малко 60% от българските жители не се усещат политически показани, има търсене на нови политически планове. Не безусловно на плана на Слави, само че има търсене. За всеки трен си има пасажери.

- Допуснахте, че този план може да е координиран с някой от настоящите политически субекти, само че допустимо ли е други фактори да стоят зад него?

- Може, може. Може и да са олигархични кръгове, само че външни не виждам да са. Може да са от вътрешната страна в страната, може да е политическо инженерство на бизнес кръгове или на политически субекти, които имат потребности от патерици, с цел да реализират по-добре своите политически цели.

- Заплаха ли е Трифонов за триото Борисов-Цацаров-Пеевски, което споделят, че в действителност действително ръководи страната?

- Засега нямам никакви учредения да го допускам в такива „ злокобни “ планове. Може да се окаже и техен план. Не знам...

Продължението четете тук https://www.flagman.bg/article/193197

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ас (преди 2 секунди) Рейтинг: 19136 | Одобрение: 7401 индивида още не е направил партия а герб към този момент почнаха да го замерват с тиня. на следващия ден ще се окаже че е замесн в ктб и хакерската офанзива. Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР