Автомобилният производител Volkswagen работи за постигане на целта си 50%

...
Автомобилният производител Volkswagen работи за постигане на целта си 50%
Коментари Харесай

Volkswagen има план за електрофикация за 180 милиарда евро през следващите 5 години

Автомобилният производител Volkswagen работи за реализиране на задачата си 50% от продажбите му да са на електрически транспортни средства в международен мащаб до 2030 година Компанията възнамерява да влага 180 милиарда евро през идващите пет години в разнообразни области от активността си, в това число произвеждане на акумулатори и интервенции в Северна Америка, оповестиха от автомобилния колос. Те възнамеряват разноските за мотори с вътрешно горене да намалеят от 2025 година, написа Reuters.

15 милиарда евро са планувани за фабрики за акумулатори и първични материали. 2 милиарда евро ще бъдат ориентирани към цех в Северна Каролина за марката Scout.

Инвестициите следват проект от 10 точки, създаден от основния изпълнителен шеф Оливър Блум, откакто той пое поста в компанията през септември.

Този м
 Защо Volkswagen отсрочва построяването на фабрики за акумулатори в Европа
Защо Volkswagen отсрочва построяването на фабрики за акумулатори в Европа

Автомобилната компания дава приоритет на различен пазар

есец автомобилният производител разгласява оптимистична прогноза за идната година, прогнозирайки 10% до 15% растеж на приходите при 14% повече доставки, макар провокациите във веригата.

Маржът на облагите на Volkswagen през 2022 година беше в горната граница на прогнозата от 8,1%, като продажбите и облагите изпревариха равнищата от 2021 година макар разтърсванията във веригата на доставки, които влачат чистия му паричен поток надалеч под задачата.

Volkswagen разгласи че първият му цех за акумулаторни кафези отвън Европа ще бъде в Канада, като производството ще стартира от 2027 година Компанията не бързаше да вземе решение за местоположението на идващия си европейски цех, до момента в който не разбере какви тласъци ще предложи Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР