Автомобилният производител на Volkswagen планира да построи нов завод за

...
Автомобилният производител на Volkswagen планира да построи нов завод за
Коментари Харесай

Volkswagen иска да построи нов завод за електрически коли в Германия

Автомобилният производител на Volkswagen възнамерява да построи нов цех за произвеждане на електрически транспортни средства наоколо до централата си във Волфсбург (федерална провинция Долна Саксония). Там компанията възнамерява да пусне нов флагмански модел с кодово име Trinity, съобщава ДПА, представена от ТАСС.

Проектът се смята за един от основните в капиталовата тактика на компанията за идващите пет години. Изграждането на ново дружество, както се отбелязва в корпоративните среди, може да коства на концерна най-малко няколкостотин милиона евро. В момента автомобилният производител търси уместно място в покрайнините на Волфсбург за строителството на нов цех. Окончателното решение за това, съгласно ДПА, би трябвало да бъде взето от Надзорния съвет на Volkswagen следващия месец.

Пускането на Trinity има за цел да запълни софтуерната бездна на немския авто производител с американската компания Tesla и да провокира обичайните съперници със мощно автоматизирани функционалности за шофиране. Очаква се Trinity да проработи изцяло през 2026 г. 

" Чувстваме, че конкурентният напън се усилва и имаме потребност от явен отговор на това. Трябва да създадем Волфсбург подобаващ за бъдещето тъкмо в този момент. Имаме екип от марката Volkswagen, който може да направи това ", сподели изпълнителният шеф на Volkswagen Ралф Брандщатер.

По-рано немският авто производител Volkswagen разгласи, че възнамерява да спре производството на коли с мотори с вътрешно горене (ICE) в Европа до 2035 година Освен това до 2030 година в Европа компанията има намерение да усили каузи на електрическите транспортни средства в общите продажби до 70%. През март Volkswagen разгласи, че възнамерява да сътвори мрежа от шест заводи за батерии за електрически транспортни средства в Европа до 2030 година Очаква се предприятията да създават акумулатори с обща мощ от 240 GWh годишно. Първите две централи ще работят в Скелефтеа (Швеция) и Залцгитер (Германия), употребявайки възобновими енергийни източници. Производството в завода в Швеция би трябвало да стартира през 2023 година, а в Германия през 2025 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР