Автомобилният концерн Volkswagen обяви, че планира да спре производството на

...
Автомобилният концерн Volkswagen обяви, че планира да спре производството на
Коментари Харесай

Volkswagen обяви кога спира да произвежда коли на бензин и дизел

Автомобилният тръст Volkswagen разгласи, че възнамерява да спре производството на коли с мотори с вътрешно горене в Европа от едноименната си водеща марка до 2035 година Компанията насочва вниманието си към ускорено прекосяване на произвеждане на електрически автомобили.

" В Европа ще напуснем бизнеса с транспортни средства с мотори с вътрешно горене сред 2033 и 2035 година, в Съединени американски щати и Китай малко по-късно ", разкри пред вестник Muenchner Merkur Клаус Целмер, член на борда на Volkswagen за маркетинг и продажби.

" В Южна Америка и Африка ще отнеме много повече време заради обстоятелството, че политическите и инфраструктурните рамкови условия към момента липсват ", уточни Целмер.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
През идващите години Volkswagen възнамерява да усили произво...

Плановете за прекъсване на производството на бензинови и дизелови модели се отнасят единствено за колите с марка Volkswagen, до момента в който смяната при другите марки от групата към момента се разисква.

Въпреки че Volkswagen се стреми да усили предлагането на електрически автомобили, компанията към този момент ще продължи да влага в технологията на моторите с вътрешно горене, споделя Целмер, изтъквайки огромното търсене на дизелови коли.

Ръководителят даде обещание, че най-късно до 2050 година концернът ще направи целия си автопарк въглеродно безпристрастен. При Volkswagen този въпрос стана още по-належащ поради разразилия се скандал " Дизелгейт ", който коства на компанията милиарди.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
По този въпрос се води жарък спор в Германия: Наистина ли електрическите автомобили са най-хубавото решение...

Целта на Volkswagen в Европа е електрическите коли да съставляват 70% от общите продажби до 2030 година Това ще приготви компанията за вероятно стягане на климатичните цели на Европейския съюз и даже ще ги надвиши, предават DPA и AFP.
Какво вършат другите автомобилни компании?

Наскоро сходно изказване дадоха и от Audi, която е част от групата на Volkswagen. Луксозната марка възнамерява да спре производството на коли с мотори с вътрешно горене през 2033 година Американският производител на коли Ford и шведският Volvo също възнамеряват да продават единствено електрически автомобили в Европа от 2030 година

Производителите на коли по целия свят започнаха да дефинират графици за поетапно унищожаване на моторите с вътрешно горене в отговор на все по-строгите стандарти за битка със замърсяването, въведени в границите на битката с изменението на климата.

Европейският съюз би трябвало да разкрие по-строги цели за излъчванията през 2030 година и нови оферти за контролиране по-късно през юли.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР