Автомобилният гигант Stellantis, който произвежда и продава марките Peugeot, Citroёn,

...
Автомобилният гигант Stellantis, който произвежда и продава марките Peugeot, Citroёn,
Коментари Харесай

Stellantis спира автомобилното си производство в Русия



Автомобилният колос Stellantis, който създава и продава марките Peugeot, Citroёn, Opel, Jeep и Fiat в Русия, съобщи във вторник, че стопира производството в своя съветски цех заради логистични усложнения и западните наказания, наложени на Москва, съобщи Ройтерс.

Stellantis, който е четвъртият по величина авто производител в света, има дял от едвам 1% от автомобилния пазар в Русия, където управляваше завода си в Калуга, ситуиран на към 125 благи югоизточно от Москва, взаимно с японския авто производител Mitsubishi, преди обаче производството да спре през април.

" Предвид бързото всекидневно повишаване на глобите и логистичните компликации, Stellantis спря индустриалните си интервенции в завода в Калуга, с цел да подсигурява цялостно съблюдаване на всички западни наказания и да отбрани своите чиновници ", се споделя в изказване на автомобилният колос.

Компанията акцентира, че " осъжда насилието и поддържа всички дейности, способни да възстановят мира ".

Вече редица задгранични компании оповестиха краткотрайно затваряне на техни магазини и предприятия в Русия или обявиха, че напущат страната вечно, откакто Москва стартира на 24 февруари това, което тя назовава " специфична военна интервенция " в Украйна.

Преди време Stellantis заяви, че ще спре вноса и износа на транспортни средства за Русия, както и ще спре всевъзможни нови капиталови проекти в страната вследствие на рецесията в Украйна.

Въпреки това компанията продължи взаимното произвеждане на микробуси с Mitsubishi в град Калуга за вътрешния пазар, само че към края на март разгласи, че изпитва компликации заради дефицит на части и ще би трябвало да затвори автомобилния цех.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР