Автомобилни инструктори и ръководители на учебни центрове от цялата страна

...
Автомобилни инструктори и ръководители на учебни центрове от цялата страна
Коментари Харесай

Автоинструктори на протест срещу промените в шофьорските изпити


Автомобилни инструктори и ръководители на образователни центрове от цялата страна се събраха на митинг против готвените нормативни промени в бранша. Десетки образователни коли извършиха пространството към столичния храм-паметник „ Свети Александър Невски “, с цел да слагат своите три съществени претенции – отпадане на електронната система за надзор, отпадане на смяната в броя на образователните часове, както и по-адекватни институционални и браншови решения в областта на пътната сигурност. Протестиращите се разграничават от сектора и браншовите структури, които поддържат проектопромените.

„ Браншовите организации излизат и изричат мнение на автошколите и инструкторите, което не съответствува с нашето. Ние не сме „ за “ selfie-тата (камерите, които да записват целия курс – б. р.), нито за увеличение на часовете. Ние сме „ за “ надзор, само че не по този метод. Не за този надзор “, уточни пред DarikNews.bg Стоян Стоянов, автоинструктор от Стара Загора.

От сектора се тормозят, че в случай че броят на образователните часове зад кормилото се усили, това ще увеличи цената на курса, което пък ще докара до отлив на клиенти. „ И в този момент курсистите имат право да си вземат колкото желаят часове. Над 70% от всички курсисти взимат шофьорска брошура от първия път. Всичко е в изпита. Там би трябвало да е контролът на страната “, счита Стоянов. „ Това е неестествен надзор. Трябва да купим една скъпа техника, както и приложения за телефоните. Да си купим мобилен интернет. Безсмислено е. Няма кой да ги следи тези неща “, добавя сътрудника му Петър Кушлев от Велико Търново.

От сектора са пресметнали, че в случай че готвените промени станат факт, цената на един курс ще се увеличи с към 220 лв., а в случай че се вкара и GPS надзор – още повече. Инструкторите упорстват още за отпадане на кормуване в мъгла, през нощта, както и по автомагистрала. Предлагат и повишение във заплащането на изпитващите за привличане на висококвалифицирани експерти и специалисти. Всички свои претенции и оферти протестиращите са събрали в особено мнение, което са изпратило до министерствата на превоза и образованието, както и до Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР