Автомобилната индустрия в Обединеното кралство предупреди за продължаващи предизвикателства в

...
Автомобилната индустрия в Обединеното кралство предупреди за продължаващи предизвикателства в
Коментари Харесай

Производството на автомобили във Великобритания през октомври достигна най-ниското ниво от 1956 г.

Автомобилната промишленост в Обединеното кралство предизвести за продължаващи провокации в бранша, откакто регистрира една 65 хиляди създадени автомобила през предишния месец – най-лошият октомври от 1956 година насам, съобщи „ Скай нюз “.

Британската асоциация на производителите и търговците на коли (Society of Motor Manufacturers and Traders - SMMT) уточни като аргументи за ужасния резултат прекратяванията на производството, свързани с световния дефицит на чипове. От асоциацията акцентират, че възходящият брой на инфектираните с COVID-19 може да утежни обстановката през идните месеци.

Данните на SMMT демонстрират, че общият брой на колите, създадени през октомври, е бил 41% по-малък в съпоставяне със същият месец на предходната година.

Според консултантската компания AlixPartners рецесията с полупроводниците ще коства на международната автомобилна промишленост 60 милиарда $ под формата на изгубени продажби през тази година.

Липсата на чипове засегна редица промишлености – от персоналните компютри и игровите конзоли до автомобилния и отбранителния бранш.

Кризата се отразява и на прехода към електрически коли, които употребяват повече полупроводници. Това развиване е изключително притеснително на фона на решението на Англия да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови коли от 2030 година

Най-големият производител на коли във Англия Jaguar Land Rover предвижда „ последователно възобновяване “ на предлагането на чипове от пролетта, само че от SMMT се опасяват, че възобновяване на естествените равнища на доставки може да се случи едвам през 2023 година

„ Тези данни са извънредно притеснителни и демонстрират какъв брой тежко се отразява световния дефицит на чипове на производителите във Англия “, разяснява коментира Майк Хоус, основен изпълнителен шеф на SMMT.

„ Британският авто бранш е резистентен, само че фона на повишаването на броя на инфектираните с COVID-19 в някои от най-големите ни пазари и проблемите с световните вериги на доставки, директните провокации пред поддържането на интервенциите в промишлеността са големи “, добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР