Автомобилите – такива, каквито ги познаваме в момента, ще изчезнат

...
Автомобилите – такива, каквито ги познаваме в момента, ще изчезнат
Коментари Харесай

Топ експерт предрече скорошно изчезване на автомобила

Автомобилите – такива, каквито ги познаваме сега, ще изчезнат най-късно до 20 години. Това разгласи пред Automotive News някогашният вицепрезидент на американския колос Боб Лутц, който е едно от най-големите имена в историята на международното автомобилостроене.
Според Лутц, общоприетите коли ще бъдат сменени от „ автоматизирани и стандартизирани самостоятелни модули, които ще принадлежат на транспортни компании като Uber и Lyft”. Бившият началник в GM съпостави колите с конете, които дълго време са били главно средство за напредване на хората.
„ В момента автомобилната промишленост се намира на прага на огромни промени и на процедура тя може изцяло да изчезне в този си тип. Много от огромните автомобилни производители ще престанат да съществуват, като това ще стане и благодарение на законодателни мерки”, разяснява Лутц.


Той е на мнение, че доста страни по света ще забранят потреблението на коли, които не са оборудвани със системи за самостоятелни системи на напредване. Това, да вземем за пример, ще докара до прекъсване на търсенето на спортни коли. Те ще се трансфорат в „ елитни вещи”, като потреблението им ще бъде лимитирано да територията на частни клубове или спортни трасета.
Подобни заключения още през 2012 година направиха и специалистите на Международния институт на инженерите по електротехника и радиоелектроника. Те са на мнение, че през 2040 година множеството коли по пътищата ще бъдат безпилотни. Това ще наложи съществено изменение на пътната инфраструктура, защото за тях ще би трябвало да бъдат построени обособени платна.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР