Автомобилите ще могат да преминават задължителния технически преглед само ако

...
Автомобилите ще могат да преминават задължителния технически преглед само ако
Коментари Харесай

Технически преглед ще се минава само след платени глоби

Автомобилите ще могат да минават наложителния механически обзор единствено в случай че притежателите им са платили съответно всички санкции към КАТ. Освен това актове, фишове и наказателни постановления за нарушавания по пътищата ще могат да се връчват напълно електронно. Това са част от измененията в Закона за придвижване по пътищата, които се оферират през " задната врата " посредством преходните и заключителните разпореждания на проектобюджета за тази година на финансовия министър Асен Василев. 
Основният претекст на предлагането е да се реализира по-висока събираемост на санкциите и надлежно повече доходи за бюджета. Години наред Министерство на вътрешните работи не съумява да събира наложените санкции за нарушавания по пътищата.През 2022 година не са връчени 527 056 фиша и 52 030 наказателни постановления, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. Статистиката демонстрира над три пъти нарастване на невръчените фишове от 2019 година до 2022 година
Условие за осъществяване на обзор за инспекция на техническата редовност на пътно транспортно средство е неналичието на отговорности на притежателя и ползвателя към датата на осъществяване на прегледа за възнаграждение на санкция или имуществена глоба за осъществено със същото транспортно средство нарушаване по този закон, наложена с влезнало в действие наказателно разпореждане, фиш или електронен фиш, е записано в проектозакона.
Наличието или неналичието на отговорности ще се прави посредством автоматизиран продан на информация сред осведомителната система на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " и тази за административнонаказателна активност на Министерството на вътрешните работи. Най-вероятно тези ограничения ще важат и за нарушавания, свързани с тол системата, като липса на винетка да вземем за пример.
Друга основна смяна планува хората и компаниите да не могат да продадат кола или парцел, в случай че имат някаква неплатена санкция, в това число и електронен фиш за превишена скорост. И сега това е неразрешено, само че плануванаъа глоба постоянно не дава отговор на размера на отговорностите, излиза наяве от претекстовете към препоръчаните промени. Затова от Министерство на финансите оферират при продажба на кола или парцел нотариусите да ревизират по електронен път дали притежателят има някакви отговорности. За задачата те ще имат достъп до данните от данъчно-осигурителната сметка на хората и компаниите. И едвам откакто отговорностите към хазната бъдат платени нотариусите ще изповядват договорката. Като особено е планувана опция отговорностите да бъдат платени от купувача на колата или парцела, като преведе част от парите по договорката в държавната хазна.
Това предложение по принцип нее нова. То бе направено и през лятото на 2022 година Тогава специалисти изрекоха подозрения до какъв брой тази мярка ще е ефикасна.Промените в закона основават опция фишовете и наказателните постановления да се връчват и по електронен път.
От началото на последваща седмица ще въведем оригиналност в теоретичния изпит при кандидатстване за шофьорска брошура, като вкарваме интерактивни видеоклипове, които ще демонстрират рискови обстановки на пътя. Това разгласи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.
Той разгласи още, че ще има промени и в самите на практика изпити за приемане на шофьорска брошура, като задачата е да се ограничи значително и субективният фактор. " В момента автомобилна администрация приготвя приложение, с което електронно и на инцидентен принцип ще се избира маршрутът на водачите, когато поставят изпит ", добави транспортният министър.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР