Автомобили спират в нарушение до училище в центъра на Бургас

...
Автомобили спират в нарушение до училище в центъра на Бургас
Коментари Харесай

Коли спират в нарушение пред бургаско училище – застрашени ли са децата?

Автомобили стопират в нарушаване до учебно заведение в центъра на Бургас и заплашват сигурността на пресичащите възпитаници. Улицата е тясна и водачите се оправдават, че няма къде другаде да спрат.

Ученическият рейс извозва децата от бургаския квартал “Крайморие”. Сутрин, обед и вечер патовата обстановка се повтаря.

За следващата заплаха признава и самият водач.„ Мина една кола пред рейса, наляво тъй като задръстваме придвижването на светофара, и той мина пред рейса, щеше да удари децата, до момента в който се качват, учителката едвам го предпази”, изясни водачът на ученическия рейс Стоян Бъчваров.

По цялата улица няма планувани места за паркиране. „ Няма избрана спирка.Оттук ги вземам, обаче цялостно е с леки коли на родители и постоянно има проблеми. Ругаят ме, аз излизам отговорен, а аз си извършвам задълженията”, споделя водачът на ученическия рейс.

Родителите пък са безапелационни, че няма къде да спрат, с цел да си приберат децата от учебно заведение.

По думите на Иван Гюлев, шеф на „ Пътна безопасност” в Община Бургас”, има родители, които сами подтикват децата си да нарушават разпоредбите.

След взаимната инспекция на експертите по превоз в Община Бургас дружно с екипа на bTV към този момент има взето решение за метаморфоза на придвижването към учебното заведение. Ще се дефинира място, на което да паркира ученическият рейс, дават обещание от общината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР