Автомобилът бил паркиран на варненска улица, тъй като американският гражданин

...
Автомобилът бил паркиран на варненска улица, тъй като американският гражданин
Коментари Харесай

Полицаи гониха със стоппатрони автоджамбазин от Варна


Автомобилът бил паркиран на варненска улица, защото американският жител летят от летище Варна за чужбина. За времето от 17 септември до 25 септември 2018 година двамата подсъдими посредством разваляне на ключалката и потребление на техническо средство откраднали колата с желанието незаконно да я присвоят.

Сигнал за желанията им бил получен в престъпната полиция и дейностите на двамата подсъдими били следени от чиновниците на реда. Призори на 29 септември колата, на която били сложени регистрационни табели от различен автомобил, поела към Рижкия проход, като персоналният автомобил на Дончо М.  играел ролята на пилотен.

Там полицейските чиновници спрели пилотната кола и пътуващия зад нея откраднат автомобил. При задържането на Дончо М. се стигнало до приложимост на стоппатрони, защото той отказал да се подчини на многократните заповеди на полицията да спре. Витали съумял да се качи на откраднатото ауди и да избяга. По-късно зарязал колата на черен път и избягал.

Авторството на действието е открито както посредством ДНК-експертиза, по този начин и по материални доказателства. Справки от АПИ демонстрират, че двата автомобила – пилотният и откраднатият, са минали през няколко контролни точки.

Подсъдимият Дончо М. е осъждан неведнъж. Последната му ефикасна присъда при непоколебим режим влезнала в действие през октомври 2013 год. Той е изтърпял една година и половина отнемане от независимост при непоколебим режим. Към датата на осъществяване на действието, за което двамата подсъдими са предадени в този момент на съд, Витали В. е бил оправдан по право.

Нанесените вреди по откраднатия автомобил в размер на над 10 000 лв. са възобновени.

Предстои делото против подсъдимите да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР