Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу

...
Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу
Коментари Харесай

В „Автомагистрали“ връщат човека, подал сигнал срещу шефката

" Автомагистрали “ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал против шефа на компанията Десислава Христова и тя беше освободена от поста. Това заяви за bTV самият Николай Едрев, който преди месец е бил уволнен от Христова след сигнал за нередности. Николай Едрев е работил в „ Автомагистрали “ предходната година като началник на отдел " Процедури, публични поръчки и надзор на контракти. Той твърди, че още през 2018 година с поръчка на Агенция „ Пътна инфраструктура “ без съревнование с други компании за цена и качество и без да има потенциала за строителството, " Автомагистрали " е взела милиони левове от джоба на данъкоплатеца за построяването на 6 сектора от „ Хемус “.
Ролята на Христова, съгласно Едрев, е в подготовката на всичко това дружно с другите шефове на сдружението. Със свои решения и подписи те авансово подбрали и договорили 8 компании, на които да превъзложат работата. „ Има голям брой компании, които не са в този кръг и разполагат с повече запас и потенциал от неизвестно по какъв начин определените компании по този лист. Дейността на Автомагистрала до края на 2018 година се е състояла главно в разчистване на тревички по автомагистралите и кърпенето на дупки “, заяви Николай Едрев, някогашен чиновник на „ Автомагистрали “. След сигнал до районното министерството за подписите на Христова Едрев е бил уволнен, твърди той.
Вчера в изявление за Actualno.com Христова разгласи, че е подала сама сигнал против себе си, с цел да провокира следствие по медийна обява и да почисти името си. " Задкулисието е част от системата. Сигнали и пасквили против мен вървяха от освобождението на господин Едрев, който евентуално е формалният мотив, въпреки и мълчалив, за моето освобождение. " “Категорично нямам нищо общо, нито с раздаването на милиарди, нито с изборите на компании, нито съм била там по това време ", съобщи още тя. Христова разгласи, че Едрев е бил освободен, тъй като не е спазвал трудовата дисциплинираност и е създавал предпоставки за напрежение и спорове с колектива. „ Като става дума за " другарския съд при Комитова ", за който написа " Биволъ ", той беше провокиран от същото лице. Незнайно за какво счита, че неговото уволняване би трябвало да мине и през папата? Той е назначен от нас и освободен от нас ", безапелационна бе Десислава Христова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР