Автомагистрала или само магистрала (също и аутобан, автострада) е вид

...
Автомагистрала или само магистрала (също и аутобан, автострада) е вид
Коментари Харесай

В Берлин е открит участък от първата в света автомагистрала

Автомагистрала или единствено автомагистрала (също и аутобан, автострада) е тип път, който е очакван за по-безопасно високоскоростно придвижване на моторни транспортни средства посредством премахването на пресечки. Такива пътища нормално са разграничени и имат най-малко по две пътни ленти във всяка посока, както и спешна лента. Тъй като няма пресичащ трафик, по автомагистралите нормално няма светофари и стоп-табели.
В някои страни има автомагистрали без ограничаване в скоростта (например в Германия). За България ограничаването е 140 km/h за леките коли и 100 km/h за мотоциклетите, товарните коли и рейсовете. В Съединени американски щати по всички автомагистрали има ограничаване на скоростта. Най-често срещаното ограничаване на скоростта в Съединени американски щати е 104 km/h за леките коли и 88 km/h за камионите и МПС, теглещи товар зад себе си.
 Започват денонощни предавания на радиопрограма Хоризонт Започват денонощни предавания на радиопрограма " Хоризонт "
Първите публични излъчвания на Радио „ София “ (днес Българско национално радио) датират от 1935 година През 1945 година, с появяването...
За България е в действие от 26 октомври 2018 година Наредба № РД-02-20-2 (28 август 2018 г.) за планиране на пътища, издадена от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР