Автоимунното заболяване само по себе си като механизъм няма конкретно

...
Автоимунното заболяване само по себе си като механизъм няма конкретно
Коментари Харесай

От какво да се страхуват хората с тези заболявания

Автоимунното заболяване единствено по себе си като механизъм няма съответно доказателство за по-тежко протичане, само че това не се отнася за лечението на автоимунните болести. Тя към този момент е риск за неподходящия ход на коронавирусната зараза, заяви пред Българска национална телевизия доцент Снежина Михайлова - имунолог в УМБАЛ "Александровска ".

По нейни персонални наблюдения, пациентите - да вземем за пример с автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, са с леки до умерено тежки признаци и метод на протичане на болестта. Но въпреки всичко моли да се наблюдава функционалността на щитовидната жлеза, защото при Коронавирус зараза се следи нарушение на автоимунния развой.

"При автоимунитет имунната система е толкоз нападателна, че даже се обръща против личното тяло. Обикновено тези хора пък по-рядко боледуват от инфекции, тъй че при избрани случаи с помощта на тази експанзия, изключително при дами, е допустимо да се изкара по-леко болестта ", сподели доцентът.

Но посочи, че е мъчно да се предвижда по какъв начин автоимунните болести биха се държали при сходен заразен извършител.

"Много вирусни инфекции отключват точно автоимунни болести и аз мисля, че актуалният вирус също би могъл да има този резултат, или да обостря автоимунното заболяване. Хората с автоимунитет би трябвало да бъдат с нараснало внимание по отношение на тази зараза ", добави доцент Михайлова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР