Автобус, превозващ мигранти, които преди това били свалени от кораб

...
Автобус, превозващ мигранти, които преди това били свалени от кораб
Коментари Харесай

Двама са загинаха при тежка катастрофа на автобус с мигранти в Италия

Автобус, пренасящ мигранти, които преди този момент били свалени от транспортен съд на дребния италиански остров Лампедуза, се е блъснал в камион на автомагистрала край Рим, в резултат на което двамата водачи са починали, съобщи Ройтерс, като се базира на италианските управляващи.
Прочетете още
Автобусът е превозвал към 50 мигранти от южния остров Сицилия до Пиемонт в Северна Италия. Няколко от мигрантите са били ранени и откарани в болница за лекуване.

Катастрофата се случва в миг, когато Италия се пробва да реагира на внезапното увеличение на броя на лодките с мигранти от Северна Африка, които доближават най-вече до дребния остров Лампедуза – най-близкото пристанище, до което могат да се доберат хората, които се пробват да влязат Европейски Съюз по море.

В началото на седмицата в приемния център на Лампедуза имаше съвсем 7000 мигранти, което е доста над формалния потенциал на обекта, който е за към 400 души. Оттогава броят им е намалял до 3800, заяви през днешния ден италианският Червен кръст, който ръководи центъра.

След като бъдат обработени в Лампедуза, мигрантите се изпращат към по-големия остров Сицилия и се разпределят в приемни центрове в цяла Италия. Много от тях се пробват да доближат до Северна Европа, само че биват отблъсквани по границите.

Увеличаването на пристиганията основава главоболия за дясното държавно управление на министър-председателката Джорджа Мелони, което даде обещание да управлява имиграцията. Досега през тази година са били регистрирани съвсем 126 000 пристигания на мигранти, което е съвсем два пъти повече в съпоставяне със същия интервал през 2022 година.

Вицепремиерът Матео Салвини, който е и водач на крайнодясната партия " Лига ", жигосах Европейски Съюз, че " не се интересува " от казуса на Италия, и съобщи, че държавното управление ще употребява " всички нужните средства ", с цел да спре лодките.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР