Австрийското правителство разкри вчера подробности около проекта си за въвеждане

...
Австрийското правителство разкри вчера подробности около проекта си за въвеждане
Коментари Харесай

Австрия планира да въведе данък за интернет гигантите

Австрийското държавно управление разкри през вчерашния ден детайлности към плана си за въвеждане на налози за интернет колоси като " Google " (Google), " Епъл " (Apple), " Facebook " (Facebook) и " Амазон " (Amazon), наричани " Гефа " (Gafa), съобщи " Франс прес ". Наборът от ограничения планува най-много налог от 5 % върху осъществените в страната рекламни доходи.

Този план, който бе показан през вчерашния ден в съвета на министрите, трансформира Австрия в един от пионерите в това отношение в Европейски Съюз наред с Франция, където " данъкът " Гефа " би трябвало да е в дневния ред на Националното заседание (долната камара на френския парламент, бел.ред) от понеделник.

Виена ще полза с налог от 5 % приходите от реклама на интернет фирмите, които имат международен оборот от над 750 милиона евро, от които най-малко 25 милиона евро са в Австрия, посочи министърът на финансите Хартвиг Льогер.

Австрия желае също по този начин да отстрани освобождението от Данък добавена стойност, от което се употребяват стоките, които се продават в интернет и са под 22 евро. Виена има намерение също така да накара онлайн платформите за предоставяне на жилища чартърен от рода на " Ербиенби " (Airbnb) да се регистрират за приходите, които не са били декларирани от клиентите им.

Австрия, страна с 8.8 милиона поданици, залага на годишно допълнение към данъчните доходи от 200 милиона евро с помощта на тези ограничения. Тази прогноза обаче се дефинира като " прекомерно оптимистична " от Института за напреднали проучвания във Виена (IHS). Част от сумата би трябвало да бъде предопределена за " дигитализацията " на австрийските медии. Влизането в действие на ограниченията, които би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание, е планувано за началото на 2020 година.

Идеята за въвеждане на характерен налог за мултинационалните интернет колоси печели все по-голяма известност в Европа, само че се сблъсква с опълчването на дребна група страни. Според европейското законодателство американските софтуерни колоси могат да изберат да заявяват всичките си европейски доходи в която и да е от страните членки и по тази причина те се насочват към страни с ниско равнище на данъчно облагане.

Европейският план за въвеждане на налози за международните интернет колоси бе отсрочен предишния месец за неопределен срок поради опълчването на Ирландия, Швеция, Дания и Финландия. За да бъде признат този план, е належащо единогласие измежду страните членки. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР