Австрийското правителство отдели в тазгодишния бюджет 120 милиона евро за

...
Австрийското правителство отдели в тазгодишния бюджет 120 милиона евро за
Коментари Харесай

Австрия дава безплатни карти за обществения транспорт на осемнадесетгодишните

Австрийското държавно управление отдели в тазгодишния бюджет 120 милиона евро за безвъзмездна годишна карта за всички типове превоз в страната, а право да я получат имат всички 18-годишни младежи, чийто непрекъснат адрес е в страната.

Целта на тази инвестиция е " младите възрастни да свикнат да употребяват публичен превоз, да открият удобствата му и по този начин дълготрайно да допринесат за запазване на околната среда ", разяснява Българска телеграфна агенция.

В период от три години, до навършване на 21-та си година, младежите имат право да употребяват еднократно тази безвъзмездна годишна карта.

Министърката на околната среда Леоноре Гевеслер от Партията на зелените вкара " климатичния годишен билет " преди две години. За три евро на ден притежателите на тази годишна карта могат да пътуват гратис все едно с кое публично транспортно средство, а годишната цена възлиза на 1095 евро. За възрастни над 65 години, младежи до 25 години и хора с увреждания цената е по-ниска и цената е 821 евро. В момента 245 000 души употребяват новата годишна транспортна карта на Австрия. Тя може да е годна за една, две или три провинции, като в този случай цената й е по-ниска.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР