Австрийският министър на финанситеМагнусБрунербе лишен от шофьорска книжка за един

...
Австрийският министър на финанситеМагнусБрунербе лишен от шофьорска книжка за един
Коментари Харесай

Австрийският финансов министър остана без книжка заради превишена скорост

Австрийският министър на финанситеМагнусБрунербе лишен от шофьорска брошура за един месец, откакто бе заловен да кара с превишена скорост, седнал зад кормилото на служебния си автомобил, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на неговото министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

Петдесет и една годишниятБрунере карал служебно Бе Ем Ве с повече от 50 км в час над позволената скорост от 80 км/ч покрай западния град Дорнбирн в родната му провинция Форарлберг, когато полицията го спряла предходната събота заран, заяви министерството, като удостовери информация, оповестена в локални австрийски медии.

" На път за частна среща министърът на финанситеМагнусБрунерне е забелязал краткотрайното ограничаване на скоростта ", се споделя в изказването на ведомството, само че без да се показва тъкмо с каква скорост е карал министърът.

" Министърът на финансите съжалява за този случай и се извинява за него ", добавя ведомството.

Въпреки че австрийските министри разполагат с водачи, които да ги карат на публични срещи, те имат право да карат служебните си коли за персонални цели. В Австрия предходната събота бе формален празник.

Едномесечно лишаване на свидетелството за ръководство на МПС е наказването за превишаване на позволената скорост с повече от 50 км/ч в Австрия, с изключение на в границите на обитаемоте места, където то се ползва за превишаване на скоростта с над 40 км/ч.

Това не е първото произшествие наБрунер, обвързвано с придвижването по пътищата. Преди една година той бе откаран в болница с контузия на главата след случай с електрически скутер във Виена, който по думите му е бил породен от него, защото не обърнал задоволително внимание при завой.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР