Австрийският канцлер Себастиян Курц предложи реформи в ЕС и съкращаване

...
Австрийският канцлер Себастиян Курц предложи реформи в ЕС и съкращаване
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия иска съкращаване на еврокомисарите

Австрийският канцлер Себастиян Курц предложи промени в Европейски Съюз и редуциране на разноските на европейските институции, оповестява немският „ Ди Велт “.

" Смятам, че в случай че желаеме да икономии в Европа, Брюксел би трябвало да даде позитивен образец и да редуцира административните си разноски “, споделя канцлерът, чиято страна поема на 1 юли председателството на Европейски Съюз.

Курц предлага да се редуцира броят на еврокомисарите от 28 на 18, а местата за провеждането на съвещанията на Европарламента да се понижат от 2 на 1 – или Брюксел, или Страсбург.

Ако съкратим еврокомисарите до 18 на правилото на ротация, ще реализираме освен спестовност на разноските, само че и Европейската комисия ще стане доста по-ефективна и фокусирана, разяснява канцлерът. Той отбелязва, че френският президент Еманюел Макрон няма да се откаже непринудено от седалището на Европарламента в Страсбург.

Бюджетът на Европейски Съюз през приключващия 7-годишен цикъл от 2014 до 2020 година е 1087 млрд, евро, а в плана за бюджет за 2021-2027 година Европейска комисия желае да усили цифрата до 1279 милиарда евро.

Еврокомисарят по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер акцентира в това време, че на страните от Европейски Съюз би трябвало да положат огромни старания, с цел да запълнят бюджетната дупка след излизането на Англия от Европейски Съюз. Ако в този момент страните-членки внасят в общността сума, равна на 1% от своя Брутният вътрешен продукт, при новия бюджет индикаторът ще се усили на 1,11%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР